Årets första dag

Otto vilar ut efter gårdagen.

 Vi andas ut, i går var en jobbig dag för våran hund Otto. Han är nu tre år och för varje nyår blir det värre. Så fort han hör smällare blir han orolig och börjar att darra i hela kroppen. Sedan börjar han leta efter en mörk och tyst plats som han kan känna sig säker på. Oftast under någon av våra sängar.

I år gick vi till veterinären och fick några lugnande tabletter att ge till honom. Vi gav första tabletterna vid 16 tiden, det hade smällt under hela dagen och Otto var inte nöjd. Att ge tabletterna var inte svårt, jag hade rullat in dem i lite skinka 😊

Otto blev lite dåsig men fortfarande lika orolig. Det svåra var att veta när man kunde gå ut för kisse runda eftersom folk smällde lite då och då. Innan tolvslaget gav vi Otto ytterligare tre tabletter så han skulle klara av alla fyrverkerier som kom när alla skålade ”gott nytt år” .

Det som förvånar mig är hur man i Kungälvs kommun tillåter att man får använda fyrverkerier/smällare i tätbebyggt område. För många år sedan var vi med om hur en raket hamnade fel och det startade en brand. Det var folk från ett område nära vårt som riktade Fyrverkeripjäsen fel så den hamnade på en balkong i det hyreshuset vi bodde. Efter en sådan upplevelse är man mer försiktig.

Innan vi skaffade hund tyckte jag att det var fint med fyrverkerierna och lite festligt nu mera anser jag att man borde begränsa användandet eller helt förbjuda!

Tänk på alla de djur som blir skrämda och mår dåligt bara för att vi vill ha lite fyrverkerier, som visserligen är fina att se på några korta sekunder men är dessutom hiskeligt dyra…

Min önskan till Kungälvs kommun är att begränsa användningen av smällare/fyrverkerier i tätbebyggt område. Att helt förbjuda är nog väl drastiskt men man kan göra som andra kommuner som begränsar tiden då man får lov att skuta smällare/fyrverkerierna, tex mellan 22.00-01.00 är det tillåtet. Då underlättar man för oss djurägare och tar samtidigt hänsyn till de som gärna vill smälla av lite raketer.

Jag hoppas innerligt att det till nästa nyår är en förändring och att de som skjuter raketer i tätbebyggt område tänker sig för en extra gång när man väljer plats att skuta av sina fyrverkerier.

 

vår lilla hund Otto

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: