Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Just nu läser jag en oerhört bra bok och vill dela med mig om den och mina tankar som blivit efter att jag läst boken.
Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? av: Nisse Simonsson
Jag är ju en person som läser mycket men den här boken berör mig på ett alldeles nytt sätt. Författaren är så klok i sin text och får mig att förstå hur viktigt men ändå så självklart det är att man börjar tänka på sig själv och ta hand om sig själv.
Vi människor är ju så duktiga på att inte lyssna på kroppen och de signaler som den sänder ut. Hur vore det om vi i stället lyssnade och gjorde lite mer så som kroppen säger. Vi hade då med all säkerhet mått så mycket bättre och framför allt haft en bättre livskvalitet.
Författaren är till yrket en läkare som har förändrat sitt liv efter att han gått in i väggen utav att inte lyssna på sin kropp. Han berättar om hur han arbetade hårt och sov lite vilket resulterade i att han blev sjuk. I sin bok tar han på ett lättsamt sätt upp forskning om hur viktigt det är att man delar upp dygnet 8/8/8. Att man äter bra och rör på sig flera gånger i veckan.
Det finns forskning som visar att om man promenerar raskt 30 minuter minst 5 dagar i veckan så kan det motverka flera alvarliga sjukdomar. Det är till och med så att i vissa länder får man som sjuk i första hand recept på motion före tabletter (beror givetvis på sjukdom). 
Tyvärr erkänner han att det ofta i Sverige är ”finare” att skriva ut recept på tabletter, att det ses som lite mer riktig åtgärd. Jag hoppas att det vänder och att vi i stället kan se en trend åt andra hållet. Att det skall vara en första åtgärd att få patienten att röra på sig för att må bättre.
Tänk om fler arbetsgivare kunde sätta som krav att de anställda skulle röra på sig flera gånger i veckan och att man fick göra det under arbetstid! Jag personligen tror att arbetsgivarna skulle tjäna på det i det långa loppet. Men det gäller att se det långsiktigt, vilket kan vara svårt när allt skall ge plus i kassan redan innan.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: