I Hatten på Hatten!

I torsdags gick vi i kollegiet ut och hade en helkväll på Fars Hatt i Kungälv (http://www.farshatt.se/index.php?article_id=126&clang=2&backbutton=1). När vi kom lotsades vi ut på bryggan. Där hade de fullt med bord och bänkar. På de flesta fanns små rosa lappar som vitnade om att det var bokat. Min kollega hade bokat bord och vi fick plats närmast scenen vid kanten. Under kvällen skulle det spelas live musik så det kändes bra att sitta nära scenen.  Vädret var underbart så det passade bra att sitta ute. Som extra åtgärd hade jag med mig myggspray i väskan. Tänkte att det är bäst att vara förberedd!

Kvällen började med ”räk- & grillbuffé”. När vi betalade så fick vi var sin tallrik och sedan fick vi ställa oss i kö för buffén.  Den bestod av två bord, ett med räkor och olika potatisrätter och pajer. Nästa bord var det grillat. Vid sidan stod kocken och grillade allt efter som köttet gick åt. Jag som älskar räkor hade verkligen sätt fram mot att få äta färska räkor. Lite besviken blev jag när jag såg att det var frysta räkor man fick håva upp från trälådan som stod på buffé bordet. Men, men så är det och jag håvade upp en stor tallrik med räkor.

Med tallrik i handen snirklade vi oss tillbaka till bordet och började äta. Allt efter som kom det mer folk. Det blev längre och längre köer vid buffén och tog längre och längre tid att fylla på sin tallrik. Ja man fick nämligen ingen ny, utan var tvungen att skrapa av skalen i en soppåse vid buffé bordet (mindre trevligt och lite ”B”). Folk åt och verkade nöjda, de räkor jag åt var hyfsat bra, tyvärr fyllde de inte på utan när trälådan var tom på räkor var det slut? Det blev jag faktiskt besviken på, eftersom räkor kan man äta under lång tid. Det är mysigt att äta prata i lugn och ro.

Så intog Live bandet scenen som för kvällen var Ps Live (http://www.pslive.se/index.html). Bandet består av två kill/gubbar i medelåldern som har kvar lite av pojkbands looken. Måste medge att de levererade en mycket bra show under kvällen. De spelade under vid flera gånger och allt efter som ökade pulsen och till sist var det fullt ös. Låtarna de körde var av blandad art. Det jag tyckte bäst om var när de spelade de där ”gamla” låtarna som spelades när jag var mycket ute i min ungdom (så där 20 år sedan). Det kändes så tryggt att kunna hänga med i texterna och ”gunget”. Märkte dock att även den yngre generationen hängde med på dessa ”godingar”.

Något jag blev mycket förvånad över var hur vakterna betedde sig under kvällen. Deras attityder var allt annat än trevliga. En av dem utmärkte sig betydligt och jag ställer mig verkligen frågan om man måste bete sig så bara för att man är vakt? Det började med att de plötsligt skulle ta bort vårt bord för att bereda plats åt dansen. Något jag kan förstå men att bara ställa sig och vifta med händerna och anlägga en arg min så att vi flyttar på oss (dock vi hade betalt). Han hade lätt kunnat förklara läget och frågat om vi kunnat flytta lite på oss för att de behövde platsen för dansgolvet. Vi var alla vuxna och lite respekt skulle inte sitta helt fel. Under kvällen blev det allt ”vildare” och många hade lust att dansa på borden (vilket man inte får). Men då ställer sig denna vakt och viftar med en flicklampa på dessa personer, gör man så? Uppenbarligen är det ett okej beteende, men personligen tycker jag att denna vakt borde gå en bemötande kurs och lära sig hur man är mot andra människor.

När vi som kollegier går ut i Kungälv är det verkligen jätte trevligt och kvällen blev SÅ lyckad. Att vi mötte föräldrar till de barn vi har hand om på dagarna var lite kluvet. Men nu när jag tänkt vidare så tycker jag inte det gör något. Det visar ju bara för dessa föräldrar att vi kollegier trivs ihop både på jobb och fritid 🙂

Å, myggsprayen behövde jag aldrig använda. Så mycket folk och rörelse så de små insekterna hade ingen chans denna sköna underbara sommar kväll!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: