Privat skola eller kommunal skola?

Har nu under lång tid funderat om det är värt allt besvär som vi haft med den kommunala skolan i Kungälv. Nu har jag och familjen gett upp. Vi söker nu andra alternativ. Skall det verkligen vara så; att bara för att man vill att barnen skall få den hjälp de behöver så får man söka privata alternativ?
Hur tänker vi vuxna när vi låter barnen komma i kläm när det gäller deras utbildning. Det är deras framtid som drabbas och sabbas!
Jag uppmanar politiker som sitter i kommunerna att gå ut i verkligheten och se hur det är ställt på kommunens skolor. Lokalerna är dåliga , böckerna slitna och lärarna få. Kan hända att det fungerade på tidigt 1900 tal med stora klasser och utan böcker. Men världen ser annorlunda ut nu och det behövs andra resurser. Vakna upp och tar er i kragen och se till att våra barn får en framtid!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

2 reaktioner till “Privat skola eller kommunal skola?

  1. Normalt används 63% av skolpengen till undervisning (eleverna) i med Sverige
    jämförbara länder. Men här är det endast 53% som går till undervisning. Alltså:
    kommunpolitikerna har andra hål att stoppa skolpengen i. Varför kommunaliserade
    ni?

    1. Anser att det var en stor miss när kommunerna tog över skolorna. Vet att jag inte är ensam om den åsikten och hoppas att det kan bli en ändring. Undrar ofta vart de kommunala pengarna tar vägen, vet att de inte är där de behövs! Att vi inte satsar på barnen kommer vi att få ångra 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: