Fas3 ingen bra idé

Efter att jag i går tittade på uppdrag granskning (http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning) har jag funderat och funderat (som professor Balthazar, brukar säga) hur kan det bli så fel? För jag kan inte i min vildaste fantasi tro att man i alliansen insåg vilka konsekvenser det skulle bli. Hur kan man som politiker stå och försvara Fas3? Hur kan man säga att det är bättre än t.ex. ”gröna jobb eller plus jobben” som socialdemokraterna införde?

Det handlar om människor med människovärde. Alla behöver känna sig behövda och ha en ”vettig” sysselsättning som man kan försörja sig på. Inte något bara att fördriva tiden med.

Under programmet visades exempel efter exempel upp på hur dåligt det var med Fas3. Säkert finns det några bra exempel också även om man valde att inte lyfta fram dem. Men trots att jag faktiskt förstår att det finns bra exempel så överväger vågskålen med det dåliga.

En man berättade att han nu gjorde samma jobb som för fyra år sedan fast nu med 2000: – mindre i lön?

Hur går det ihop, löneutvecklingen har uppenbart stannat av helt inom de områdena.

Ja, visst ja, de har inte lön men än dock en ersättning som man borde kunna försörja sig på, eller?

Redan som ung radikal SSU:are hade jag tankar på medborgararbete. Alla fick lön, oberoende på vilket jobb man hade. Att arbeta kan värderas så olika. Det är ju också ett jobb att besöka sjuka, eller vara i andra frivilliga organisationer. Varför värderas inte det som arbete? Sedan förstår jag att löneskillnaden behövs MEN jag tror inte på det samhället som håller på att skapas nu. Där vi har allt fler utanförskap.

Alliansen säger att vi inte skall ha ett bidragssamhälle men jag förstår inte hur de tänker när allt de gör innebär att folk inte kan försörja sig och behöver gå för att få ekonomisk hjälp. Jag är visserligen ingen stjärna i mattematik men jag får inte deras ekonomiska samhälles struktur att gå ihop.

Lite som Stefan Löfven sa i sitt första maj tal på Götaplatsen och återupprepade i Almendalen; -regeringen väntar på bättre tider, medan Sverige väntar på en bättre regering. (http://www.socialdemokraterna.se/Stefan-Lofven/Tal-och-artiklar/2012/Almedalstalet-2012/)

 Visserligen är jag socialdemokrat, men jag kan och är kritisk även mot mina egna. När det gäller Sveriges framtid är Socialdemokraterna och då Stefan Löfven som stadsminister det som kan rädda oss!

 Bort med Fas3 jobben och in med nya riktiga arbeten med lön som man kan försörja sig på!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: