Å, vad skulle en vecka i Almedalen vara, Jo helt fantastisk!

Som fritidspolitiker finns det vissa saker som är speciella under året. Det är årsmötet, medlemsmöten med speciella teman, kongresser och distrikt samankomster. Vi i Göteborg området har också Go(s) Väst som är en sammankomst för oss politiskt intresserade inom socialdemokratin. Då vi har en helg med politiska seminarier. Sedan finns ju då också Almedalsveckan. En vecka med massa politik och man knyter olika kontakter. Nu kör den i gång och jag sitter åter här i vår lägenhet i Kungälv och längtar bort till Gotland och Almedalsveckan.

Almedalsveckan som förut kallades ” politikerveckan i Almedalen” är sedan 2009 alltid vecka 27. Under denna vecka pratar de olika partierna politik och samhällsfrågor. Det finns också intresseorganisationer och företag som visar vad de kan och vilka tjänster de har.

Det började redan 1968 då Olof Palme började med att tala. Först 1991 var alla riksdagspartier med under veckan.  I dag är det upplagt så att alla politiska partier i riksdagen har sin dag:

  • Söndag 1 juli                      Sverigedemokraterna – Jimmie Åkesson
  • Måndag 2 juli                     Miljöpartiet – Åsa Romson
  • Tisdag 3 juli                       Moderaterna – Fredrik Reinfeldt
  • Onsdag 4 juli                      Vänsterpartiet – Jonas Sjöstedt
  • Torsdag 5 juli                      Folkpartiet – Jan Björklund
  • Fredag 6 juli                       Centerpartiet – Annie Lööf
  • Lördag 7 juli                       Socialdemokraterna -Stefan Löfven
  • Söndag 8 juli                      Kristdemokraterna – Göran Hägglund

Under veckan kan man gå på olika seminarier och i år är det åter ett nytt rekord med över 1400 seminarier! Samtidigt är denna vecka bevakad av massa journalister, både Aftonbladet och Expressen (för att nämna några dagstidningar) följer dagarna intensivt. Man kan följa veckans olika debatter och intervjuer på tidningarnas webbtv. Inslagens tid varierar, man kan välja beroende på vilket intresse man har. Detta är verkligen något jag kan rekommendera.

Tänk att få vara med där och florera runt. Att få prata politiska samhälsfrågor från morgon till kväll, det är verkligen en dröm. Men visst är det så att det är på drömmar man lever. En dag skall min dröm bli sann och jag skall finnas med under vecka 27 under Almedalsveckan.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: