Tankar som florerar under dagens möte

I dag är det möte med sociala utskottet. Som punkt tre är det information från sektorn arbetsliv och stöd. Det ser bättre ut även om det finns en bra bit till att gå. Svårt att prata och hålla ekonomi när man inte kan påverka. Det som söker och behöver hjälp kommer ju för att de behöver. Då kan man ju inte säga; -Nej tyvärr pengarna är slut, du får vänta till nästa år.

Så kommer ärende 4, diskussionen går ”het”. Åsikter och kommentarer haglar. Hur gör man när det står i KP innan beslutet är gjort? Vi är alla överens om att det inte få gå till så. Det handlar om journalistheder och att skriva saker som inte är klart var vi samtliga överens om att vi inte accepterade det. Nå, gjort är gjort och det går inte att göra ogjort 😦

Jag fick med ett yrkande i beslutet och nu går frågan vidare till kommun styrelsen i augusti. Vad beslutet blir vet vi inte förrän då!

Vi har också fått information om vilka olika system som används när det gäller it och kvalitetssäkrande analyser inom vård och äldreomsorgen. Några av alla de olika system program de använder är; Treserva, TES, SolenX, Klara, LMN, Pascal, Tunstall, Vårdlarm, HSA, Senior Alert, mm. Listan var lång och många olika förkortningar.

Hur i hela fridan kan/skall personalen hinna med? Deras tid borde ju ligga på brukarna och inte att dokumentera.

Hur skall vi komma tillbaka till verkligheten?

En annan fråga som jag funderar på är vad kostar alla dessa system? Svaret jag får är att den är betydande!

Tyvärr så synkar inte systemen med varandra så det blir mycket dubbel registreringar. Där finns en utvecklings möjlighet och något som behöver jobbas vidare med. Men som sektor chefen säger; -det finns en nytta med de olika systemen, meningen är att de skall underlätta arbetet för personalen och arbetet.

Innan redovisningen är slut presenteras några nya projekt som står på tur. Bl.a. Trygghetstillsyn via kamera på distans, Nyckel fria låsvred, Schemasystem, Statistik och utdataverktyg. Många bra saker och samtliga har en mening och kan lösa många problem. Bara de inte blir skapar nya problem.

Kaffe 🙂

Efter pausen fortsätter det med sektor information från vård och äldreomsorg. Det handlar om avvikelser och vi får rapport om hur det ser ut just nu. Det är aldrig roligt med avvikelser, verkligheten kommer så nära. Innan dagen är slut hinner vi med ytterligare information om hur sektorn ligger till i förhållandet budgeten. Det finns ljus i tunneln och det ser bättre ut!

Detta var sista mötet innan sommaren och stämningen har i dag varit trevlig även om det vid några tillfälle blev ”högt i tak”. Att sitta i en liten grupp och diskutera kommunens utvecklingsmöjligheter inom det sociala ger otroligt mycket.

I stället för att ”bråka” om allt så tar och ger vi. Vi vill alla att kommunens invånare skall ha det bra. Målen är tydliga även om vi ibland har lite olika vägar att nå dit beroende på vilket politiskt parti vi tillhör. Här använder vi oss inte av maktspråk och härskartekniker utan alla är vi jämnbördiga. Precis så som det skall vara!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: