Den demokratiska beslutsordningen ligger i gungning!

Blev synnerligen förvånad när jag läste dagens KungälvsPosten (26/6-12) (http://www.kungalvsposten.se/nyheter/vuxenvandring-raddas-av-extra-bidrag).

Avslutade snabbt frukosten och letade upp morgondagens handlingar i sociala utskottet (http://www.kungalv.se/upload/Politik/Kallelser/Sociala%20utskottet/%202012/2012-06-27.pdf). Bläddrade fram ärende 4, Ansökan om bidrag till Vuxna på stan i Kungälv-Ytterby (Dnr KS2011/1952) (http://www.kungalv.se/upload/Politik/Kallelser/Sociala%20utskottet/%202012/2012-06-27.pdf). Läste igenom ärendet och tittade på mina tidigare anteckningar, jo jag hade rätt i mina antaganden att det inte var beslutat ännu. Ärendet skall dessutom först upp i kommunstyrelsen i augusti. Förslaget är att föreningen skall få 50000: – som extra stöd för året 2012. Men beslutet är ännu inte taget och alltså vet vi inte utgången vad det kan bli.

Trots detta står det klart och tydligt i KP att allt var klart! Ställer mig då frågan, om det redan är klart vilket beslut det skall bli, varför skall vi då ha möte i morgon och i augusti?

Jag ringde till föreningen ”Vuxna på stan” och frågade vad de hade för information. Passade samtidigt på att fråga de där frågorna som jag undrade över inför morgondagens möte. Det blev ett intressant och givande samtal. Enligt ordförande hade föreningen blivit ”lovade” extra pengarna redan för ett par veckor sedan.

Jag fortsatte min efterforskning och ringde till journalisten och frågade hur hon kunde skriva att det var klart? Hon sa att hon läst handlingarna och sedan pratat med olika personer och på det viset fått information om att det var ”i stort sätt klart”. Hon sa också att hon var medveten om att beslut tas först i kommun styrelsen och att mötet är i augusti men att nyheten var så bra att hon tyckte man kunde gå ut med den redan nu.

Eftersom jag har fått till mig att vi politiker inte skall ”prata” med tjänstemännen utan gå via sektorchefen så har jag under dagen försökt få tag i honom men inte lyckats.

Nå vad har jag då lärt mig av detta…

  • Tydligen kan man skriva lite hur man tycker i tidningen, bara det har ett hyfsat bra nyhetvärde.
  • Beslut tas innan de politiska mötena.

Om det nu är så att besluts tas innan möten, så undrar jag varför vi har mötena. I sociala utskottet är vi 7 ledamöter. Många av oss har förlorad arbetsförtjänst och mötes arvoden, detta är pengar som man skulle kunna spara om man nu redan dagen innan mötet kan läsa beslutet i tidningen. Kan tycka att den demokratiska beslutsordningen ligger i gungning och undrar om det är på detta sätt vi skall handskas med kommuninvånarnas pengar.

Det blir intressant att se vad som kommer fram på morgondagens möte, kanske får jag svar på någon av mina frågor!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: