Lex Sara anmälan

Det här med att definiera ord är svårt och ibland undrar jag hur somliga tänker.

Jag har nu fått den lex Sara anmälan som gjorts angående det som inträffade på min mors boende.

Hon bodde på ett av Göteborgs kommunala boenden för gamla. Det har visat sig att hennes larm inte fungerat under fyra dygn! Någon har dragit ur huvud kontakten. Hon brukade larma ett tiotal gånger och ibland mer under dygnets alla timmar. På något sätt har personalen missat att hon inte larmat en ända gång under de sista fyra dygnen hon var i livet. Trotts att anhörig har påtalat att det inte fungerade! Att det upptäcktes berodde på att hon ramlade och slog sig mycket illa. Ja så illa var det att hon faktiskt inte överlevde.

Nå väl, chefen för boendet har gjort en anmälan och jag har fått den i min hand. Att läsa det som inträffat gör ont men det märkligaste är nog sista meningen ”Men bedömningen är att det som hänt inte är att beakta som ett allvarligt missförhållande.”

Min mor ramlade ur sängen, vi vet inte hur länge hon legat på golvet innan någon kom. I värsta fall kan hon ha legat 2,5 timme på golvet. När personalen hittade henne hade hon fruktansvärda smärtor. Det var blod överallt eftersom hon slagit upp ett sår vid ögonbrynet. Hon fick åka ambulans upp till sjukhuset och det visade sig att två revben var knäckta. Utav stressen och smärtan får hon en stor hjärtinfarkt och avlider nästa förmiddag. Detta ser man i rapporten inte som ett allvarligt missförhållande! Undrar stilla vad är då ett allvarligt missförhållande? Vår mor dog!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

4 reaktioner till “Lex Sara anmälan

    1. Visst kokar det inom mig av ilska. MEN har lärt mig att med ilska kommer man ingen stans… Det är betydligt bättre att behålla lugnet och tanken så går allt bättre. Jag kommer inte ge mig i denna fråga utan det SKALL bli en förändring. Det svåra är att de mörklägger det på olika sätt. Tack och lov att bloggar finns och twitter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: