Ensam kan man göra skillnad men det är tillsamans som vi kan förändra!

Köer så långt ögat kan se…

En vanlig syn nu mera när jag går från och till jobbet. Ja, har förmånen att kunna gå till jobbet och är innerligt glad åt det när jag ser alla bilar som försöker ta sig fram. Funderar på hur många av dem som sitter i bilarna i stället skulle kunna gå, cykla, samåka eller ta bussen? Tänk vilken skillnad det skulle göra med miljön!

Enligt wikipedia är bilkö: ett tillstånd som karaktäriseras av lägre hastigheter, längre resetider, och köbildning på en bilväg. Detta inträffar då behovet av trafik är större än vägarnas kapacitet, vilket leder till köbildning. Bilköer kan även orsakas av andra anledningar, som exempelvis trafikolyckor (http://sv.wikipedia.org/wiki/Bilk%C3%B6)

Tror att de flesta kan skriva under på att det går i lägre hastighet och att restiden tar längre tid när man sitter där i köerna. Men det står också att det kan bero på att det beror på vägens kapacitet och visst är det så. Men vad gör vi åt det?

Enligt naturvårdsverket har bilutsläppen ökat och fortsätter att öka, detta trots att bilarna i dag släpper ut mindre koldioxid/bil. Men eftersom antalet bilar ökar allt mer så hjälper det inte.

Västtrafiks vision är ”Västtrafik – det naturliga valet när man reser” och ledorden är enkelt, mänskligt och pålitligt.

Tycker det är fantastiskt att de nu bygger bussfiler utefter motorvägen så att om man väljer att ta bussen kommer man förbi köerna. Det kan ju göra att fler väljer just bussen och västtrafiks mål uppfylls.

Enligt västtrafiks hemsida ökade resandet med dem under 2011 med 18 %. Det är ju enormt bra och jag hoppas på att de satsar ännu mer på tätare turer och billigare biljettpriser. Det på verkar miljön i rätt riktning och vi tillsammans kan göra skillnad!

Några av våra lokala inriktningsmål när det gäller resandet är: http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/Kungalv/Dokument/Arsplan.pdf

Vi måste investera. Det handlar om fler och upplysta busshållplatser, trivsel, tillgänglighet, information, gång- och cykelbana samt ordentliga pendelparkeringar i Ytterby, Kode, Diseröd, Kärna, Kornhall, Marstrand och Kungälv.

Vi vill tydligt markera att motorvägshållplatsen är ett framtida kollektivtrafiknav. Kungälv behöver utveckla motorvägshållplatsen, terminalfunktion, pendelparkeringar, bussgator och cykelbanor.

  • Inför ”Göteborgstaxa” (omlottzon) vid motorvägshållplatsen
  • Fler och tätare bussturer, inte minst från Kärna, Diseröd, Marstrand, Kode.
  • Vi är positiva till och vill utreda fri kollektivtrafik vissa tider på dygnet för både ungdomar och pensionärer
  • Vi vill lyfta fram de undanstoppade planerna på spårbunden trafik över Hisingen till Kungälv.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: