En enda till …

Jag en liten favorit bok med många bra tankar i. Kände att jag bara måste förmedla denna historia.

En enda till

En liten pojke hade nyss lärt sig att räkna. Han älskade att räkna och räknade allt som kom i hans väg.

En dag satt han i köksfönstret och tittade ut. Det snöade ute och eftersom pojken inte kunde göra något roligare än att räkna, började han räkna snöflingorna som föll på en gren i ett plommonträd nära köksfönstret.

Pojken satt länge och räknade och blev nyfiken på hur många snöflingor som grenen skulle orka bära, och vad som skulle få den att brista. Nu var han uppe i 7470 snöflingor och precis när han räknade till 7471 så brast hela grenen med ett väldigt brak.

Pojken tänkte länge på hur det kom sig att det bara behövdes en enda snöflinga extra för att få den stora grenen att brista. På kvällen satt han med sin mor och tittade på nyheterna. När de var slut tittade han frågande på sin mor och sa:                                                                                                                                                                      – Tänk om vi bara är en enda människas goda gärningar från fred på jorden.

Ur: Varför växer gräset?                                      Av: Klas Hallberg & Magnus Kull

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: