Jag är mamma, förskollärare, S-kvinna och Socialdemokrat

Jag är också Socialdemokrat men anser inte att vi i första hand skall ha allmänförskola till alla tvååringar. Jag arbetar i förskolan och vet att föräldrar har stor kompitens att ta hand om sina barn. Förskolan bör vara till för dem som behöver omsorg till sitt barn på grund av arbete, eller annan orsak som gör att man inte kan ha sitt barn hemma.

Visst finns det forskning som visar att barn som börjat förskolan i tidig ålder har haft bättre skolresultat. MEN den forskningen grundar sig på när förskolegrupperna var betydligt minder än vad vi har i dag.

Det finns ingen forskning om de barn som i dag går i förskolegrupper på runt 20 barn och deras resultat i skolan. Däremot visar sjukskrivningar på dagens personal i förskola och skola att det är en alldeles för tungt arbetsbörda just nu.

Vi ser också att de barn som i dag går i skolan i de lägre klasserna har ett större behov av hjälp och allt fler får olika diagnoser. Frågan man kan ställa sig är, hur detta kommer sig? Är det så att dessa barn avspeglar de allt större grupperna som blivit både i förskola och skola.

Vi S-kvinnor har under en tid fört fram kraven på en nationell norm när det gäller förskolegrupper. Det är något jag står för.

Börja med gruppstolekarna, bygg förskolor anpassade för barn och sedan möjligtvis allmänförskola för yngre barn. Börja i rätt ände så kan även detta bli bra för barnen, familjerna och personalen!

Jag är mamma, förskollärare, S-kvinna och Socialdemokrat

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: