Xtravaganza en livsstil

Har sedan 4 februari gått på xtravaganzas program, och har valt att börja på helfart. (http://www.xtravaganza.se/sv/Sverige/)

Men man skall också komma ihåg att det finns risker med denna metod, för det finns det med allt. Radio programmet Kaliber (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=4470123) har forskat lite och det är verkligen ingen rolig läsning. Men om man tänker sig för och gör med måtta och framför allt lyssnar på kroppens signaler så går det nog bra.

Det är tredje gången jag gör deras program och är verkligen jätte nöjd för det ger resultat även om jag har svårt att hålla fokus när jag är i mål 😦

Denna gång har jag valt programmet xtravaganza hemma (http://www.xtravaganzahemma.se/) vilket innebär att man går med i en sluten grupp på nätet för en summa. Man kunde välja på olika medlemskap och jag valde 6 månader. På denna sida kan man sedan följa sin viktnedgång och få tips. En av delarna består av att man kan blogga om sina tankar vilket jag hoppade på. Men inser nu att dessa tankar kan jag även lägga ut på min vanliga blogg eftersom jag tror att det finns många fler än jag som fajtas med vikten och tankarna om och kring detta. Så i fortsättningen kommer jag lägga ut mina tankar om detta även här. Har satt ihop de tankar jag hittills skrivit.

helfart 2013-02-04 @ 19:12

I dag är första dagen… känner hunger men det går bra. Snart dags för en promenad med hunden och sedan kvällsmålet:)

halva dag två på helfart 2013-02-05 @ 13:09

Äntligen lite rast på jobbet. dagen började med 2km promenad med vovven, sedan hem och ta en ”drink” för att sedan gå 4km till jobbet. Kändes helt ok 🙂

Har under dagen druckit lite gott te men också en massa vatten. Känner att det går bra MEN känner mig lite ”däven” lite sen i tanken. Vet ju att det går över så det är bara att hålla i.

När jag läste mitt inlägg så såg jag att jag fått kommentarer. Va kul!!! tänkte ju inte att andra läste. Även jätte bra att det var fler på helfart då kan man ju hjälpas åt.

Nä tiden går fort och rasten é slut//

vad mycket en dag kan innehålla… 2013-02-06 @ 20:08

I dag är det tredje dagen och det går som på räls 🙂 känner dock att jag är lite låg på jobbet men å andra sidan tycker de nog det är skönt eftersom jag i normala fall är mycket fart och fläkt person.

Har i dag hunnit med två halv långa promenader med vovven Otto. Gått fram och tillbaka till jobbet och lek massa ute med barnen jobbet.

Förutom detta har vi haft kalas för vår minsting som i dag blev 14 år! Tiden går fort och det är så roligt att se hur mycket ens barn utvecklas. Under kalaset drack jag svart kaffe medan de andra festade loss på tårta, glass och kakor. Blev inte ett dugg sugen!

Ser fram mot morgondagen och nya utmaningar. Skall hämta paketet jag beställt med varor från xtrabutiken, det blir spännande!

Femte dagen 2013-02-08 @ 20:55

Inne på femtedagen helfart. Det har gått hyfsat bra i veckan och jag är nöjd med mig själv:)

Vet att man inte skall väga sig men det har jag ju gjort … jösses vilket resultat på bara några dagar får verkligen motivationen att hålla.

Har också hämtat hem paketet som jag beställde från xtrabutiken, de var verkligen duktiga att packa väl! Så nu kommer jag klara mig några dagar till.

Min man undrade i dag hur länge jag tänkte hålla på och efter lite fundering sa jag

– jag tar en vecka i taget så får vi se.

Och det är nog så det är att jag tar en dag och vecka i taget tror den melodin passar mig bra.

I morgon blir en liten utmaning då jag skall på årsmöte. På sådana möten brukar det bjudas mycket gott på.

Åttonde dagen 2013-02-11 @ 17:10

Det går bra men i dag har mina kolleger påpekat att jag verkar låg… känner av det själv men på något knepigt sätt så bryr jag mej inte. Det känns liksom att jag som annars har med ett finger överallt inte behöver det. Ganska skön känsla egentligen även om det blir väldigt annorlunda för mina arbetskamrater.

Helgen gick bra och jag har tagit flera långa härliga promenader. Har hittat en app som mäter sträckan och det är roligt att se hur långa promenaderna blir. Lite utmaning till mig själv.

Ser fram mot morgon dagen och hoppas att jag har lite mer energi

Vilans betydelse 2013-02-13 @ 12:30

Sitter på jobbet och det är min tur att ha vilan. Då sitter man med de barn som skall sova. Det är ett litet rum som vi gjort extra mysigt. Barnen ligger på egna madrasser och vi har på stillsam musik. Mycket avslappnande. Det är så skönt att få denna stund mitt på dagen totalt avslappnat.  Egentligen borde man ha en vila för alla men tyvärr har vi barn som absolut inte får somna så det går inte. Men de dagar jag har vilan njuter jag verkligen!

Nu är det 9 dagar på helfart, det går bra men kroppen känns matt och frågan är om det kanske är en förkylning på gång? Minns inte att jag kände mej sån här förra gången, men det är klart man glömmer ju så lätt. Är väll bara att stå ut så blir det bättre. Konstigt känner mej redan så mycket lättare…

Har nu klarat av 20 %! Alltid är det något:)

Dag 12 på helfart 2013-02-16 @ 15:13

Nu är det ”bara” 74 dagar kvar till målvikten skall vara i land. Känns overkligt om man ser det så. Tar i stället en dag i taget och hoppas på att dagarna går fort och blir till veckor som går lika fort och blir till månader och så är jag i land!

Det står att jag klarat 29 % av vad jag vill, känns ju hyfsat bra.

Tänkte börja med lite avslappning och mental träning. Vet ju att det gör susen.

Mina dagliga promenader går mycket bra, men det beror nog främst på att vi nu har en liten vovve som verkligen behöver ut. Tur att man kan fokusera på att han måste rastas och inte att man måste röra på sig 🙂

Har beställt soppor från nätshopen och är verkligen nöjd med att det går så lätt. Skall göra en ny beställning i dag, så att jag har ett litet lager. Jag har inte så stor variation utan pendlar mellan tre smaker, choklad, blåbär och grönsaksoppa. Använder också shaken melon/passion frukt, den passar bra att ta med om man sitter på möte eller är påsprång.

Under veckorna går det lättast för då finns rutinen och tiderna för soppan blir ungefär lika. Medan helgerna verkligen blir helt upp och ner. Då kan det till och med vara svårt att få i sig tre påsar.

Känner mig fortfarande trött i kroppen och misstänker att jag har någon infektion på gång. Fick influensa spruta i början på hösten och det påverkar nog att det liksom inte bryter ut utan ligger bara på lur. Det är väll bara att vänta och se

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: