Jag är en kvinna i mina bästa medelålders år

När jag i dag läste dagens nätupplaga av Aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/) började jag fundera över de olika annonserna och hur de utformades för att få mig som läsare att stanna till och läsa om produkten.

Då började jag reflektera över hur det kommer sig att i alla annonser om viktnedgångs produkter så ser alltid bilder före ut som världens undergång. Ofta osminkade och med ledsna eller sura miner, dessutom är modellerna ofta bleka. Medan på bilden efter så är de så glada och sminkade och har en gyllen brun solbränna. Självklart blir det en enorm förändring om man gör bilden sådan. Skulle verkligen vilja se bilder som har samma förutsättningar. För inte är alla som är överviktiga osminkade och har ledsna eller sura miner och bleka? I min tillvaro har jag sällan sett den verkligheten. Så varför denna sneda bild i reklam annonser? Gör detta att jag som konsument köper produkten med dessa falska bilder? Uppenbart är att de olika produkterna för viktminskning ökar och frågan är om det finns någon genväg eller om man bara lurar sig själv?

Jag som tidigare prövat just Xtravaganza metod vet att det ger resultat. Men när jag i går läste om vilka biverkningar det kan ge gör det att man blir lite fundersam. Hur kommer det sig att det är så viktigt att vara smal? Varför ger massmedia den bilden och varför tillåter jag den bilden bli mitt jag?

Minns redan tidigt i min barndom hur vikten blev en stor fråga och hur jag under tonåren kämpade med att inte vara tjock… Jag var verkligen inte tjock men jag var inte heller pinnsmal.

Det viktiga är ju att man måste jobba med självbilden på flera plan och inte minst i klädbutikerna när man försöker hitta kläder som sitter bekvämt och bra.

Inser att jag har långt att gå trotts att jag är en kvinna i mina bästa medelålders år.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: