Jag ber att bli entledigad från följande politiska uppdrag

I dag har jag äntligen tagit ett stort beslut och jag känner en stor lättnad. Har skickat in att jag vill bli entledigad från mina politiska uppdrag i Kungälvs kommun. Det har under en längre tid legat och grott i mitt undermedvetna och i dag gjorde jag slag i saken.

Att arbeta politiskt är ett av det roligaste och lärorikaste jag gjort, men det har nu kommit till en gräns och jag trivs inte med det jag ser händer inom politiken.

Jag har tidigare i min blogg skrivit om hur det ser ut inom förskolan och vår vikarie situation (https://brogrenstankar.wordpress.com/2012/10/03/vikarieproblematik-i-forskolan/). Det gör det inte lättare att som politisk aktiv veta hur barn och arbetskamrater sliter medan jag sitter på möten.

Men det handlar också om det politiska maktspelet och klimatet som finns, läs tidigare blogginlägg (https://brogrenstankar.wordpress.com/2012/06/15/harskartekniker-i-det-politiska-livet/).

Som sagt det finns många delar i mitt beslut men helheten blir att jag slutar som fritidspolitiker. Följande brev har jag i dag skickat vidare till berörda personer:

Jag ber att bli entledigad från följande politiska uppdrag

Efter moget övervägande har jag nu kommit fram till ett vägval i tillvaron då jag väljer riktning på mitt och familjens liv. Det finns flera skäl till mitt val men framför allt är att det politiska arbetsklimatet inte är vad jag tror på.

Jag anser att man skall behandla varandra med respekt oavsett politisk åskådning eller kön. Vi vill alla Kungälvs kommuns bästa och har förhoppningsvis invånarnas väl som mål.

Tyvärr ser jag att detta inte alltid är så man jobbar utan det verkar vara viktigare vem som lägger förslaget än vad man tycker om det.

I min tankevärld borde det vara så att vi tillsammans jobbar för bra förslag och ser invånarna i Kungälvs väl och inte den politiska färgen.

Arbetssättet i kommunstyrelsen är oacceptabelt då handlingar ofta kommer sent eller ligger direkt på bordet. Man kan inte som ledamot hinna sätta in sig i handlingarna och komma med relevanta frågor så att besluten blir riktiga. Det finns flera beslut under denna mandat period som visar på att vi politiker tagit fel beslut och sedan fått försöka rätta till det i efterhand. Detta beror främst på brist av konsekvensanalyser och att vi politiker inte styr förvaltningen.

Det skall också nämnas att det förekommer direkta personangrepp åt alla håll. Jag som medmänniska har otroligt svårt att sitta och bevittna detta.

Jag ber att bli entledigad från följande politiska uppdrag:

 • Suppleant i Kommun styrelsen
 • Ledamot i sociala utskottet
 • Ledamot i funktionshinderrådet
 • Ledamot i äldre rådet
 • Kontaktpolitiker för Ranrikegården, Fridhemskullen och Båtsmansgärde
 • Kontakt politiker för ungdomsfullmäktige

 Jag vill tillägga att jag lärt mig massor under denna tid och vill verkligen inte ha det ogjort. Jag är och förbli en stolt socialdemokrat oavsett mitt politiska engagemang.

Med RÖDA hälsningar

Ulrica Brogren 14/10 2012

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

4 reaktioner till “Jag ber att bli entledigad från följande politiska uppdrag

 1. Ulrica!

  Tack för vårt samtal, tack för din insats bäste kamrat. Jag har kännt dig i många år och kommer sakna dig i styrelsen. Du behövs och du är kvar i partiet och S-kvinnor, fast inte i Kommunstyrelsen. DU har gjort skillnad i styrelsen.

  DU har helt rätt i din kritik kring den bristande respekten i politiken, de fullständigt undermåliga arbetsprocesserna i kommunstyrelsen med handlingar på bordet och avsaknad av konsekvensbeskrivningar om vad vi faktiskt fattar beslut om.

  DU har dessutom rätt i de oerhört dystra personangreppen och förlöjliganden som så ofta sker i kommunstyrelsen. Ofta skäms jag själv för nivån och undrar ibland vad man håller på med, men jag har också varit med förr, då det var lite annorlunda och betyligt mer respektfullt tonläge i politiken. En bra bit från dagens arrogans som allt för ofta skymtar fram.

  Jag har också varit på en ledarträff med de andra partierna där detta diskuterats förra veckan, inierat av Utvecklingspartits Morgan Persson, ett bra samtal som hur man än vänder och vrider på det ger hopp inför framtiden.

  Ytterst handlar detta om demokratisyn. Jag kommer läsa upp ditt mail i kommunstyrelsen, då denna fråga skall diskuteras nästa gång, då den bordlades i onsdags, då det blev sena kvällen. DÅ gör du än mer skillnad, genom ditt beslut idag.

  Jag gläds dock med dig personligen och stöttar dig i ditt och din familjs beslut. Vi ses igen kamrat.

  Mvh Miguel Odhner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: