”ta ingen skit”

Nu är det fyra dagar sedan jag gick ut med att jag ville avsäga mig de kommunpolitiska uppdrag jag haft denna mandat period i Kungälvs kommun. Visst förstod jag att min skrivelse skulle ge reaktion men hade ingen aning om att det skulle bli SÅ stort.

Sedan jag lade ut bloggen ”Jag ber att bli entledigad från följande politiska uppdrag” (https://brogrenstankar.wordpress.com/2012/10/14/jag-ber-att-bli-entledigad-fran-foljande-politiska-uppdrag/ ). Har jag haft över 600 ”klick”, helt otroligt!

Min telefon, mejl, twitter, sms och facebook har gått varma. Det är alla möjliga som hört av sig både partikolleger, medborgare, vänner och även andra partiers politiker, alla säger de samma sak. – vad modigt gjort, -bra att du säger ifrån, -det är ju inte du som skulle slutat.

Flera tidningar har hört av sig och de har frågat och skrivit. Tyvärr försöker samtliga hitta ett namn som kan hängas ut men jag har konsekvent svarat att det inte är en som har gjort allt utan det finns flera som gått över gränsen. Men jag har även sagt att i det utskottet jag suttit med i har vi inte haft dessa problem, utan det är i själva KS som problemet varit.

Man kan också tilläga att den kvinnliga delen av politikerna inte har haft denna jargong. Utan det verkar som om det är ett manligt beteende.

I vårt utskott var samarbetet över de politiska gränserna även om vi inte alltid tyckte samma (vilket vi inte gjorde eftersom vi har olika grundsyn) så fanns respekten för varandra. Vi stjälpte inte utan hjälpte varandra! Det var med Kungälvs bästa vi jobbade med de olika frågorna. Det sammarbetet vi har/hade där, kommer jag sakna.

Tyvärr har jag också fått bekräftat att det finns flera som känner/känt sig utsatta men att de inte vågat säga ifrån. Då plötsligt kom jag ihåg slogan som Grynet (Elin Ek) körde med i början på 2000 – talet ”ta ingen skit”. Grynet var en rollkaraktär som var mycket populär i olika ungdomsprogram. Det var en tjej som var rätt fram och sa lite vad hon tyckte. Ett av hennes slogan var ”ta ingen skit”!

Det är kanske en slogan som vi skall damma av och börja använda, då blir det kanske bättre?

Nå väl, vill avsluta med att jag inte är bitter, ledsen eller arg utan jag tänker att allt har en mening och det kan bara bli bättre!

Själv fortsätter jag med mitt politiska tyckande och engagemang i S-kvinnor, vem vet hux flux hoppar jag upp som ”gumman” i lådan och är med i leken igen.

Åter tack för allt stöd, nu går vi vidare och kämpar för ett bättre politiskt klimat 🙂

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: