Längtar efter ”flow”

Vissa dagar är man mer lycklig än andra. Det behövs oftast inte så mycket för att det skall kännas så mycket bättre. Ibland kan det räcka med ett leende från någon man möter eller att solen sticker fram mellan molnen. Men det gäller att hinna se dessa tillfällen och gripa tag i dem.

Man kan verkligen se dagen på olika sätt. Min son svarar alltid när man frågar hur dagen varit;                                                                                                                                                          – så där                                                                                                                                                 När jag frågar honom vad som inte varit bra svara han;                                                                – Men mamma, om allt är bra så kan det ju inte bli bättre!

Ja det är ju också ett sätt att se på dagen, tillvaron och livet. Jag själv tänker att det blir så mycket bättre om man ser ljust på tillvaron och försöker se allt som é bra istället för det som inte är bra. Visst är det verkligen jätte svårt ibland men om man tänker på det blir det betydligt lättare.

Ibland kan man känna att man har ett ”flow” i tillvaron och det är verkligen en skön känsla. Enligt psykologiprofessorn Csíkszentmihályis så är ”flow” en psykologiprofessorn när allt flyter på, när man har haft en utmaning som varit lite små jobbig/klurig.

Det finns forskning som visar att vi människor oftast har lycko känslor eller ”flow” när vi gjort saker och inte som man ibland kan tro när vi inte gör något. Det kan ju finnas något i att det är roligare när man är mitt i en planering eller ett projekt än när man är klar.

Personligen har jag varit inne i en nedåt gående period, då många saker känns som stora uppförsbackar utan slut. Tror dock att man får det man klarar och efteråt blir man stark och vis.

Ser det som om min ryggsäck av erfarenheter fylls på och det kan bara bli bättre. Jag lever på nya projekt och stormtrivs när det är många bollar i luften, det är bara när de kommer i otakt som det tar energi i stället för att ge.

Ser framför mig att ”flowet” snart kommer och ruset av välbefinnande är då total!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

2 reaktioner till “Längtar efter ”flow”

  1. tror oxå att vi får det vi orkar och orkar det vi får….och om vi skulle känna att bördan känns övermäktig är goda vänner, som kan hjälpa till att bära, ovärdeliga// anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: