Sanningen kan vridas på

I dag kommer ”utredning av utbetalning till förtroendevalda” upp i KommunFullmäktige som ärende nummer 15. http://www.kungalv.se/upload/Politik/Kallelser/Kommunfullm%c3%a4ktige/2012/2012-03-22-F%c3%b6redragningslista-KF.pdf

När vi hade uppe ärendet i KommunStyrelsen ville några av oss socialdemokrater inte ställa sig bakom utredningen eftersom vi inte tycker den är fullständig. Morgan Persson från UP (UtvecklingsPartiet) yrkade på att ärendet skulle vidare till KommunFullmäktige för information. http://www.kungalv.se/upload/Politik/Protokoll/Kommunstyrelsen/%20%202012/2012-02-22.pdf

Vi i S gjorde en antekning om varför vi inte kunde ställa oss bakom rapporten som kommunalrådet och oppositionsrådet gjort. Detta har medfört att KungälvsPosten har hört av sig till oss och frågat hur och varför vi handlat som vi gjort. Läs uttalandet nedan från KungälvsPostens nät del.

Arvodesutredning får kritik – ”Polisanmälan borde ha gjorts”

Inför torsdagens kommunfullmäktige kritiseras oppositionsrådet Miguel Odhner (S) av fyra av sina partikamrater. Det handlar om den arvodesutredning som Odhner har gjort tillsammans med kommunalrådet Anders Holmensköld (M). En ofullständig utredning som ingen hade rätt kompetens för, hävdar bland andra Ulrica Brogren som anser att en polisanmälan borde ha gjorts istället.
– Som politiker vill vi inte bli beskyllda för att sopa något under mattan. Därför vill vi att det här ska upp i ljuset och att frågan utreds av sakkunniga personer, säger hon.

Katarina Berg

http://www.kungalvsposten.se/nyheter/arvodesutredning-far-kritik-polisanmalan-borde-ha-gjorts

Visst står jag för uttalandet eftersom jag från start har kritiserat deras utredning. Jag har inte varit ensam om denna åsikt men efter mycket diskussioner sa vi att de fick göra klart… Rapporten är inte fullständig, trotts att de båda herrarena verkligen har försökt efter bästa förmåga. Men det är ju så till synes och sist att en sådan här sak borde från början sköts på ett helt annat sätt.

Enligt mitt tycke en polisanmälan så att alla inblandafe sedan kunde säga att allt blev utträtt på rätt sätt. Jag vill inte hänga någon men tycker att det är viktigt att vi som arbetar med politik skall hålla oss till riktigheter och se till att inte soppa saker under mattan. Vad detta kommer att leda till har jag ingen aning om och det känns inte så lustigt i nu läget.

Så nu är det snart dags för KommunFullmäktige och jag tänker sitta och lyssna på debatten om det nu blir någon. Följ sändningen på webben http://web22.abiliteam.com/ability/show/xaimkwdll/kf20120322/speed.asp

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: