Tack alla för stödet jag fått!

Oj vilket gensvar jag fått på artikeln i GP 2/3 -12

Kan sorgligt konstantera att många fler än min mor har råkat illa ut.

Jag har fått många hemska historier berättade för mig under de två veckor som gått. Hoppas innerligt att det kan bli någon förändring till det bättre. En del av de som berättat vågar inte träda fram för de är rädda att personalen skall ta illa vid sig och att det då drabbar deras anhöriga.

Jag har personligen inte haft de tankarna utan ser i stället att det handlar om att vara professionell och att lägga sådana saker på ett annat plan. Kritiken är ju ofta inte personlig utan handlar om hur verksamheten fungerar och det i sin tur beror ju ofta på ekonomin.

Man håller nu på att kolla över om det kan finnas något slags larm som kan ge signal om den boendes larm kopplas ifrån. Detta för att minska risken för urkopplade larm. Det är nämligen en sak som återkommer i de historierna jag fått berättat för mig. Det är inte bara min mors larm som varit urkopplat utan det finns flera fall. Några har tidigare uppmärksammats i pressen och några har polisanmälts men där har det stannat.

Det visade sig även att den Lex Sarah som vi anhöriga har fått oss tillsänd, enbart var en utredning om det skulle göras en anmälan. Vilket det kom fram till att man inte skulle göra. Så summan är att ingen anmälan är gjord!

Tur att min syster gjorde en anmälan till socialstyrelsen om hela händelsen också.

Som sagt det är viktigt att man som anhörig vågar säga ifrån. Man är inte stark ensam men tillsammans så kan vi förändra och göra skillnad.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

En tanke på “Tack alla för stödet jag fått!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: