Lökeberga

För några år sedan bodde vi i Tjuvkil, då gick vi stigarna runt Lökeberga och utforskade olika vägar. I dag (23/1-21) var vi lite nyfikna på hur det såg ut nu och om vi kunde hitta. Vi parkerade bilen vid badplatsen. Här måste man se upp så att man väljer rätt parkerings alternativ.

Vi gick upp för Kvarndalsvägen, det är bara att gå rakt upp för backen, när man kommer vid sista huset finns en stig vid husets gavel, där går man upp. Här kan det vara lite lerigt och halt så gå försiktigt. Här uppe på toppen är en fantastisk utsikt.

När man gått ca. 50m kommer en skogsväg, följ den åt höger. När skogsvägen möter en grusväg så skall man hålla vänster. Man följer vägen och tillslut kommer man fram och ser vattnet. Här håller man vänster och efter en stund är man åter framme vid Lökeberga badplats.

Vid badplatsen finns några bänkar och en grillplats.

Vi fortsatte vägen fram tills man kommer till en bom.

Här skedde ett jordskred i november 2019. Om man vill läsa mer kan man gå in på länken https://www.kungalv.se/kommun–politik/nyheter/jordskred-i-lokeberg/. Det var en mäktig upplevelse att se hur kraftfull naturen är.

Även denna gång blev det en härlig promenad på 3,5 km. En del tuffa backar men ändå härlig runda i olika miljöer.

+ & –

+ bra med parkering
+ några bänkar
+ grillplats
+ härlig miljö
– avgiftsparkering

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: