En tur runt Fjellsholmen

I dag (23/1-21) blev det en tur ut till Fjellsholmen även kallad Trälen. Vi parkerade Vid Vedhall. Här fick man betala parkeringsavgift. Vi gick över bron till Fjellsholmen och följde vägen fram mellan husen. Det var fullaktivitet vid flera av husen och man märkte av att det var nyproduktion eftersom flera saker vid husen inte var klara.

Vi följde vägen fram och kom till en trevlig liten samlingsplats Där fanns möjlighet att sitta och fika eller grilla. Vi fortsatte vägen fram och höll oss utefter vattnet. Tillslut kom vi fram till en vändplats och ett hus. Det kändes som om vägen tog slut här. Vid huset stod en kille och jobbade vi frågade om man kunde gå runt på något vis. Han svarade att det var bara att gå vidare upp på berget och försätta. När vi kom runt huset fanns det en brygga man kunde gå på och som ledde vidare till nästa område. Vilken fantastisk miljö och viken utsikt det var.

Tillslut kom vi fram till några söta sjöbodar

Vi gick utefter bryggan och satte oss för att fika vid bryggkanten. Utsikten var fantastisk och att sitta där med en kopp kaffe och bara njuta var underbart. När vi fikat klart fortsatte vi utefter bryggan och kom till sist fram till där vi började vår promenad.

När vi kom till parkeringen kändes det som om vi ville gå lite till. Vi gick ut mot Vedhall-hamnen och när vi kom fram till bryggorna gick vi åt höger.

Där gick en väg upp som vi bestämde oss att följa. Vägen gick förbi en massa fina hus och tillslut var vi tillbaka vid parkeringen. En härlig promenad med hav och vind.

Jag har nu efter promenaden gått in och läst på Gofabs fastighetsbyrå (https://www.gofab.se/objekt/en-exklusiv-plats-med-bara-det-basta-fran-bohuslan/) om ön och husen. Så här står det:

Lilla Fjellsholmen
Kungälv – Lilla Fjellsholmen – Kärna

En exklusiv plats med bara det bästa från Bohuslän
Lilla Fjellsholmen för dig som älskar Bohuslän och vill ha ett bekymmersfritt eget boende. Vi kallar det Bohuslän Lodge Living, ett unikt boende för dig som menar allvar med din livskvalitet. Kontakta mäklare för att boka in din visning.
Bohuslän Lodge Living
Lilla Fjellsholmen – en liten ö med broförbindelse! Bohuslän Lodge Living omfattar friliggande hus i storlekar mellan 86-106 kvm. Till varje hus hör ett gästhus på 19 kvm samt egen sjöbod och båtplats. För att på bästa sätt passa in i naturen har vi skapat tre olika hustyper men alla med gemensam nämnare – modern arkitektur i samklang med Lilla Fjelssholmens unika förutsättningar. Husen byggs med exklusiva material och du har möjlighet att själv bestämma färger och anpassa huset efter dina önskemå
l.

Detta var en tur jag varmt kan rekommendera, härligt med vind från havet och fantastisk miljö. Att dessutom få se lite olika hustyper var intressant.

+ & –

+ bra parkering
+ fantastisk miljö
+ hyfsat bra stig runt ön
– betalparkering

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: