Kärlekstigen + en liten runda till…

9/1-21, En promenad utefter Karlekstigen och över från gamla kyrkogården till Skogskyrkogården och där efter grusvägen till Kolebacka.

Fantastiskt väder och givetvis en promenad. I dag valde vi att gå Kärleksstigen. En fin promenad stig som visar ett fint ovanifrån perspektiv på vår vackra stad Kungälv. Just kärlekstigen ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag vet att min mans släkt var med och få igenom att den anlades på den tiden då det begavs. Det var när Oskar Karlson var ordförande drätselkammaren i Kungälv.

Till kärlekstigen kan man ta sig från olika håll, det finns en stig från Fontinskolan, en från Gamla Västragatan och en från Tennisklubbens utomhusplan. Stigen går upp och ner och i bland är det mycket rötter och stenar som sticker upp, så det gäller att man har koll på vart fötterna sätts. Kan vara lerigt vid blött väder.

Det finns otroligt många bänkar utefter stigen. Jag tror bestämt att det är den bänk-tätaste stigen i hela Kungälvs kommun 🙂 Vid ett ställe finns även en utbyggnad. Där är en otrolig utsikt.

Den fantastiska utsikten som man får från kärlekstigen är svårt att beskriva, det måste helt enkelt upplevas.

TIPS : Nu skall jag ge tips på en väg som leder från Gamla kyrkogården till Skogskyrkogården. När man kommer ut från Kärlekstigen (om man går från Fontinskolan mot Nordiska Folkhögskolan) går man över vägen och in på ängen. Längst in till höger finns en stig som leder upp för en brant backe. När man kommit upp för backen fortsätter man rakt fram. Det är en härlig skogsstig bland granar och andra lövträd (OBS, kan vara lerig vid blött väder).

Tillslut kommer man fram till en stentrappa, nedanför den ligger Skogskyrkogården.

Om man går igenom kyrkogården och kommer ut vid kyrkogårdens parkering går man till höger. Där ser man en grusväg. Följ den så kommer man fram till Kolebacka.

Därifrån kan man välja att gå 2,5:an eller 5:an tillbaka mot Kotten. Om man parkerat bilen vid Fontinskolan tar man lättast gångvägen tillbaka dit. Det blir en härlig promenad med olika miljöer.

+ & –

+ otroligt många bänkar utefter Kärlekstigen
+ flera parkeringar
+ flera anslutningar
+ underbar miljö
+ fantastisk utsikt

– kan vara lerigt bitvis om det är blött ute
– se upp för uppstickande stenar och rätter

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: