Trankärrsslingan

I dag (24/1-21) var vi lite busig…. vi gick Trankärrsslingan åt fel håll 🙂 Eftersom vi gått den vid flera tillfällen vet vi hur stigen går. Men om du inte gått den innan gå åt rätt håll. Det visade sig nämligen att slingans markörer en bart fanns på ena sidan av stolparna.
Om man vill gå slingan är parkering ett litet problem. Man kan ställa sig vid Fontin och gå Bohusleden så kommer man till slingan. Eller ställa sig vid milen på Trankärr sidan, eller vid Trankärrsgården. Det finns även de som ställer sig på ängen vid infarten till slingan.

Vi gick slingan från Fontin och följde 5:ans slinga tills man kan svänga av till Trankärrsgården. Där gick vi upp mellan ladugården och ängen. Vi följde skogsvägen fram. Vissa delar är mycket leriga och man behöver verkligen skor som tål gyttja.

Här följer man sedan stigen fram, under sommaren kan det finnas boskapsdjur så man får vara lite försiktig så att man inte trampar i en ko-blaja. Man följer stigen fram tills man kommer ut på vägen där milen är (här finns även en parkering).

När stigen delar sig håller man vänster. Fortsätt stigen fram tills man ser en bänk som står på en kulle. Här kan man passa på att fika. Det är en fantastisk utsikt över ängarna.

När man går ner för backen finns en stig in i skogen. Där skall man gå in! Fortsätt stigen fram. Här kan vara lite lerigt men ofta kan man gå på sidan.

Vid slutet av skogskanten finns ett vindskydd med grillplats. Här brukar det ofta vara folk som stannar till och grillar eller bara tar en paus.


När man kommit ut från skogsstigen kommer man ut på åkerängar, det går en stig bort från skogen. Fortsätt stigen så kommer man till sist ut på vägen.
Här kan man välja att gå till vänster då kommer man tillbaka till Trankärrsgården och Fontin. Eller så går man till höger och då kommer man till Kungälv och Tveten.

Trankärrsslingan är en underbar promenad speciellt på våren då både vitsippor och blåsippor blommar.

+ & –

+ härlig miljö
+ flera fina fikaställen
+ en fantastisk slinga på våren!!!
– svårt med parkering
– dåligt markerad om man väljer att gå åt andra hållet
– vissa delar är mycket leriga och svåra att komma förbi

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: