Är det trovärdigt att vi får en bättre välfärd med sänkt skatt?

Klockan tickar och tiden går, nu är det snart åter dags att rösta på det parti som man vill skall leda kommunen ytterligare fyra år. Att rösta är ett privilegium men också en plikt. Det finns flera olika partier att rösta på i Kungälv MEN det gäller att man läst på så att det blir rätt. Men vad är rätt?

Jag är en stolt socialdemokrat och tycker själv att det kan vara svårt att förstå de olika partiernas politik. När man läser de olikas partiprogram låter det så bra, massa fina ord som man vill höra och som man tycker som MEN frågan är. Är det bara ord eller går det ätt genomföra i verkligheten?

Fakta: Kungälv är en kommun med flera olika partier, några små och några större. Om man som väljare tänker rösta på ett mindre parti måste man även tänka på att det partiet kan bara få igenom (några av) sina förslag genom att samarbeta med ett annat parti!

Då är frågan, för att få igenom sin politik måste man prioritera, vilka frågor prioriterar man då bort? Är det kanske den frågan som man som väljare tycker var viktig? Så åter igen viket parti kan man rösta på om man som väljare vill vara säker på att just de frågorna man tycker är viktiga kommer fram.

Inget parti för alla måste troligen samarbeta med något annat parti för att få majoritet. Det finns (höger) partier (t.ex. UP, M och SD) som lockar med att man skall sänka skatten om de får makten (ett litet rim).

Rim är ett av de första stegen i läsinlärningen. Just läsinlärning och att knäcka läskorden är viktigt för alla elever och borde inte vara en valfråga utan något som är en självklarhet om man går i en vanlig skola i Sverige.

Det lokala partiet här i Kungälv går ut i sitt valprogram att man vill att alla som går i ettan skall knäcka läskorden. Hur kan man göra en fråga om något som alla elever har rätt till?

Jag som är lärare i förskoleklass undrar hur man som ett parti kan klampa in i min yrkeskår som lärare och ge ett vallöfte på något som redan görs?

Alla elevers rättighet är att kunna läsa och att få gå i skolan. En skola för alla är en skola där alla elever få lära sig efter sina förutsättningar och det skall INTE vara en valfråga utan en självklarhet.

Som socialdemokrat är jag trygg i att mitt parti ger vallöften om frågor som gäller helheten och ger mig som lärare möjlighet att utföra mitt jobb utan att detaljstyra hur jag utför mitt jobb.

Så går vi tillbaka till frågan om att sänka kommunalskatten. Visst låter det bra men vad är det som i så fall skall tas bort? Tänk om det var den sak du tyckte var viktig?

Söndag 9 september 2018 är det val, det är då du kan göra skillnad. Gå och rösta!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: