Student

Nu är det över och båda våra barn har tagit studenten. I år var det minstingens tur och hon gick på katrinelundsgymnasiet i Göteborg.

Flera månader innan började vi att skriva listor på vad som behövdes fixas inför denna stora dag. Jösses vad listan blev lång :0 Men allt eftersom blev att göra sakerna strukna och några fler kom till. Allt var väl inte nödvändigt att fixa på listan men man vill ju visa upp det bästa av sitt hem å några extra saker kom till.

Saker som stod på listan

 • beställa studentmössa
 • skicka ut inbjudningar
 • fixa bal klänning
 • beställa tid på frissan + smink inför balen
 • klippa håret
 • köpa student klänning + klänning till efterfesten
 • fixa skor till balen
 • fixa skor till studentdagen
 • köpa bal biljett
 • köpa flak billjet
 • köpa biljett till efterfesten
 • köpa student skyllt
 • planera och köpa in mat till student minglet hemma
 • fixa i ordning hemma innan minglet; tvätta fönster, fixa trädgården, vaxa bordet + köks bänkarna, slipa och olja ute bordet, mm

På själva student dagen var vi uppe med tuppen. Det var mycket som skulle hinnas med och det gällde att vara effektiv och ha struktur. Körde iväg Isabella till champagne frukost redan vid sex tiden på morgonen.  Uppmanade henne att se till att äta och dricka mycket vatten.

img_0015
En mycket nöjd student

vid ett tiden var det dags för utspringet. kom i god tid liksom alla andra anhöriga som ville se sin student springa ut. Det var olidligt varmt och jag hittade en skuggig plats. Trodde i min enfald att skolan hade planerat och att man skulle kunna se ungdomarna när de släpptes ut. Men oj vad fel jag hade! Det fanns en liten scen där de skulle stå och hoppa, men i allt folkvimmel med alla skyltar så blev det en omöjlig uppgift att se dem.

img_5261
Mor och dotter

Eftersom sonen tog studenten för två år sedan på Mimersgymnasie i Kungälv var jag övertygad om att det skulle vara på ett liknande sätt där alla klasser hade olika utgångar med riktigt uppbyggda scener med tydliga skyltar vilka klasser som skulle komma ut där.

Så tyvärr måste jag medge att jag inte såg när vår dotter hoppade på scenen utan fick i stället messa henne var vi stod så att hon kunde komma till oss.

Så var det dags för det traditionella studentflak åket. Lastbilarna stod redo och de ungdomar som köpt biljett fick hoppa om bord. Det fanns som vanligt musik och någon som skötte musiken. Efter kanterna på lastbilarna hängde lakan med text på.

Om jag jämför hur det brukar vara i Kungälv när ungdomarna åker runt i studentflaken så var Göteborg betydligt mer organiserat och det kändes tryggt att se dem åka i väg

En liten reflektion som jag har med mig från båda mina barns student flaks åk är varför det inte finns några svenska flaggor med? Det vimlade av färg glada flagor från alla världens hörn MEN den svenska flaggan lös med sin frånvaro… Varför är det så?

img_0119
Isabella öppnar presenter

Efter flakåket styrde vi bilen hem till Kungälv för att träffa nära och kära. Jösses, det blev fullt hus och folk kom och gick ända fram till sent på kvällen. Jag och Björn hade förberett inför minglet så det flöt på hyfsat bra. Lite svettigt en liten stund när det var som mest men det löste sig till sist.

Kvällen avslutades med en förfest inför att tjejerna skulle vidare ut.

Summa summarum var det en fantastisk dag som gick väldigt fort.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: