Kungälvs politiska spel inför valet 2018

Ja gott folk nu märks det att det snart vankas mot val. Det ena utspelet efter det andra finns att läsa i dagens Kungälvs-Posten (6 mars 2018).

Vi börjar med Martin Högstedts utspel med att sänka de politiska arvodena. Inget fel i det kan även jag tycka MEN det arbetas inom politiken samtidigt på ett förslag att arvodera ska höjas med 5% och att våra kommunalråd ska ha samma lön som en riksdagsledamot. De som kommit på detta förslag är alla partiers gruppledare (var av Martin är en av dem). Detta tycker jag rimmar mycket dåligt och jag förstår inte hur Martin kan sticka ut hakan och säga något som går helt emot det de har lagt fram som förslag.

Sedan har vi Maria Kjellbergs insändare där hon beskriver de kvinnliga politiska läget. Om att vara ensam kvinna bland medelålders vita män. Då ställer jag mig frågan till hur hon kan lämna över sin plats i som vice ordförande i kommunstyrelsen till just en medelålders vit man som dessutom inte är miljöpartist.

Ja inte är det lätt att hänga med i de olika utspelen och svängarna som görs just nu i det politiska spelet. Det gäller att kritiskt granska och vara påläst för att inte gå på allt som skrivs.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: