En ovanligt bra lördag

Vissa dagar är bättre än andra och jag funderar mycket över hur det kommer sig. Som i dagkänns som en ovanligt bra dag fast jag har sovit illa och är stel i nacken. Så vad är det som gör att det känna ovanligt bra…

Tror att det berorpå att jag känner mig till freds med det jag hunnit med under dagen och och veckan och att jag känner mig hyfsat i fas med tillvaron.

Tog emot 19 nya förskoleelever i måndags och veckan har varit full av lärdom så som att det är bra om man innan tränar på var man sitter i matsalen och hur man bär en tallrik eller hur mycket man skall ta i glaset. Vi har också tränat på våra namn och haft gympa med ombyte…. Ja dusch får vänta till nästa vecka, insåg att det var mycket annat som var nytt och vi får ta lite i taget. 

Att ta emot nya elever varje år kan ha sina fördelar MEN kräver mycket av mig som pedagog. Det är många praktiska saker som måste fixas innan eleverna kommer och det gäller att allt klaffar så att resultatet blir bra.

När sedan eleverna kommer så har man på något vis glömt hur ”små” de är och hur mycket kraft och tid det tar innan allt blir rutiner. Just nu undrar jag varför jag utsätter mig för detta. Men å andra sidan vet jag att bara alla rutiner sätter sig kommer elevgruppen bli toppen och allt kommer flyta lugnt.

Det som kräver mest organisation är till och från förflyttningar, tex. Ut/in före/efter rast, till och från matsalen. Jösses vad lätt det är att några elever faller in på andra spår och inte finns när man räknar in dem. Men efter lite träning kommer det att fungera fint. Det hade varit ”lyx” att vid dessa tillfällen ha lite extra hjälp men som skolans organisation ser ut och med alla sparkrav så finns tyvärr inte den möjligheten.

Trots kaoset så har vi under veckan haft flera bra samlingar där vi har pratat om rim, vi har spelat suduko, börjat lära schak med bonden först över, vi har tränat på vad man skall göra om det börja brinna och vart vi går om brandlarmet går, vi ha haft lekkompisar, vi har haft många tillsammans övningar där vi tränat gruppstärkande gruppövningar, vi har också läst några böcker om att vara kompisar. Som sagt det har varit fullt upp och trots att första veckan varit tuff är jag nöjd över hur det varit.

Nu är det ”bara” att planera vidare och få in allt som måste göras innan de skall börja ettan. Finns så många spännande saker jag vill hinna med med eleverna. Det kommer bli ett roligt år med mycket lärdom både för mig och eleverna 🙂

Jag älskar mitt jobb!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: