Anders Holmensköld det är dags att vakna ur drömmen och se verkligheten!

2014-10-02 09.32.26     Jag går upp tidigt, det är lite små kallt och ute är allt grått.

Medan jag intar frukosten läser jag folks uppdateringar på facebook. Då ser jag Anders Holmenskölds (Moderat Kommunalråd i Kungälv) status uppdatering från i går, det står:
Idag har vi haft kommunstyrelsesammanträde och bl a fått information om delårsbokslut 2 som ser mycket bra ut. Resultatet ligger rejält över budget och ser ut att landa på +91 miljoner. Det är fantastiskt bra eftersom det ytterligare stärker kommunens investeringsförmåga.

Jag får gnugga mina ögon och läsa en gång till, nä det blir samma text även denna andre gång. Kungälvs Kommunen har just nu ett plus på 91 MILJONER!!! Jag förstår inte hur det är möjligt? Tala om käftsmäll på oss anställda i Kungälvs kommun.
Till saken hör att jag arbetar i Kungälvs kommun. Jag är en ”vanlig” arbetare i kommunen. Jag arbetar med barn och har gjort i många år. Nu i veckan fick vi ett medelande från vår chef att ekonomin är ansträngd och alla inköp, utbildningar är stoppade. När det gäller vikarier skall vi försöka lösa det i första hand på huset. Allt för att vi skall försöka hålla ekonomin. Det innebär att har man planering och det fattas folk så får man i första hand gå in och arbeta där det fattas. Planeringen fryser då inne. Men man förväntas ändå att gör det jobbet som skall göras fast utan planering. Jag vet att detta även gäller på fler enheter så det är inget speciellt just där jag arbetar.
Eftersom jag är lite nyfiken har jag tagit reda på att stöd och omsorgs delarna i kommunen går back. Skolan ligger på 8 miljoner back, vården/hemtjänsten runt 7 miljoner.

Att vården/ hemtjänsten ligger back tycker jag har en tydlig förklaring eftersom kommunen fick ta över efter konkursen med det privata hemtjänst alternativet All: care together. Tyvärr ville inte alliansen utreda om detta blev någon kostnad för kommunen så det finns inga siffror.
Men att skolan ligger back, tycker jag är ytterst intressant. Jag undrar vilka delar i ekonomin som gör att den går back? Har Anders Holmensköld koll på det?
Ligger även måltid, städ och vaktmästare sektionerna back eller går de med vinst? Jag bara undrar… För om det är så att de går med vinst så kan det enbart bero på att de tar ut förmycket kostnad för sina tjänster som skolan, äldre och sociala betalar för.
Hur är det försvarbart Anders Holmensköld att låta oss gå på knäna medan du klappar dej på bröstet och tycker du är duktig.
Hur vore det om du kom ut till oss och var med en vecka. Hade du pallat stressen och vår arbetsmiljö?
Jag hoppas innerligt att makts skifte som nu blir gör att verkligheten kommer in i de ekonomiska ramarna att vi som arbetar med barn, äldre, mm får de resurser som vi behöver för att göra det bästa möjliga för dem vi arbetar med.

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

En tanke på “Anders Holmensköld det är dags att vakna ur drömmen och se verkligheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: