Alla är lika mycket värda

Sedan i vintras har alla tvåor i Kungälvs kommun varit med ett projekt i skapande skola. Piraten Rakel Spektakel har varit ute i skolorna och träffat alla elever som gick i tvåan. Eleverna fick efter besöket i uppgift att skriva texter som sedan sattes melodier till.

Strax efter jul fick vi åter besök och fick då lära oss de nya sångerna. Under 40 minuter hård tränades det på texter och rörelser. Sedan fick varje klass träna själva fram till pirat festen 19/3-14. Då vi alla sågs igen och sjung tillsammans med sjörövarna!

De texter och melodier som precenterades var helt otroliga och många av dem har blivit favoriter hos eleverna. Jag som vuxen går och nynnar på de trallvänliga sångerna.

Efter att fått vara med på denna härliga resa så måste jag säga att finalen med alla elever som sjung var något utöver det vanliga. SÅ FANTASTISKT och UNDERBART. På youtube finns ett smakprov! https://www.youtube.com/watch?v=kgMpZduGpDs&list=UU1B0-8WvsteejgqTsqUlhEg

Tänk er att höra 250 barn sjunga ”alla är lika mycket värda” texten går så här:

 

Vi är vänner och leker tillsammans!

Vi visar varandra både hänsyn och respekt!

Ingen är bättre!

Bättre än nå’n annan!

Stor eller liten det spelar ingen roll!

 

Alla är lika mycket värda!

Hur vi än ser ut!

Vart än vi bor, än tycker eller tror på!

Alla är lika mycket värda!

Hur vi än ser ut!

Vart än vi bor, än tycker eller tror på!

Alla är med o!

alla får bestämma!

Man får säga vad man tycker!

Man får vara den man är!

Vi är bra på olika saker!

Alla är bra!

Bra på någonting!

På kommunens hemsida kan man läsa mer http://www.kungalv.se/Gemensamma_nyheter/Fastighetsbolag-vill-satsa-stort-i-Kungalv2/

Jag skulle önska att vi vuxna tar efter barnens kloka värderingar och visar att vi också är vänner och visar hänsyn och respekt. Ingen av oss är bättre än någon annan utan det är tillsammans vi är starka. Alla är med och alla får bestämma. Framför allt får man säga vad man tycker OCH man får vara den man är! Vi är helt enkelt bra på olika saker men framför allt alla är bra på något!

Runt om i vårt land rustas nu för valarbete och det hålls årsmöte för att dels planera valarbetet men också för att sätta olika vallistor så som region- och fullmäktigelistan.

Tyvärr blir det lätt turbulent då listorna sätts och det är så lätt att vi sårar varandra. Jag skulle önska att vi kommer fram till ett sätt som inte sårar eller kränker och att det spelas med öppna kort. Är det så att man flyttar på folk upp, ner, in eller ut på en lista MÅSTE man ha en dialog.

Visst har valberedningen i uppdrag att förnya men det gäller att vara finkänslig och inte förnya genom att trampa på någon. Jag tror att det går, bara man gör förnyelse genom dialog!

Vi socialdemokrater står för allas lika välde och i vårt partiprogram står:

Demokratin börjar i vardagens gemenskap. Det handlar om att få uttrycka sina meningar och att utveckla dem i respektfulla samtal med andra, om att ha rätt att driva sina åsikter och försöka påverka andra och om möjligheten att i samverkan skapa föreningar och bygga verksamheter som tillvaratar det gemensamma intresset. Med en levande vardagsdemokrati skapas den tillit till varandra och till de gemensamma institutionerna som kännetecknar ett gott samhälle med ett stort socialt kapital. Den visar att det är möjligt att tillsammans förändra tillvaron, göra något annorlunda och bättre.

http://www.socialdemokraterna.se/upload/Kongresser/Kongress2013/Ett%20program%20for%20forandring.pdf

Så upp till kamp för vi skall vinna valet och det gör vi genom att visa varandra hänsyn och respekt!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

En tanke på “Alla är lika mycket värda

  1. Är det inte så att vissa är lite mer värda? Socialdemokratiska riksdagsledamöter till exempel. De tjänar ju dubbelt så mycket som de flesta andra. Sålunda är de lite mer värda än de allra flesta. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: