År 2014:s tillgänglighetsdiplom går till…

Tänk vad fort ett år går!

Förra året delade vi S-kvinnor i Kungälv ut ett tillgänglighetsdiplom till Ninas hårstudio http://www.ninasharstudio.se/  för första gången. Jag har skrivit mer om detta i min blogg: År 2013s tillgänglighetsdiplom går till …  https://brogrenstankar.wordpress.com/2013/03/08/ar-2013s-tillganglighetsdiplom-gar-till/

Iden fick vi utan en motion ”pris till bästa tillgängliga butik” (dnr.KS2011/1466) som Kjell Svanströms (S) skrivit. Tyvärr tyckte inte Kungälvs kommunfullmäktige att det var något bra ide så de avslog motionen. Vi S-kvinnor i Kungälv höll inte med utan valde att själva lyfta upp detta och skapade då traditionen att dela ut ett tillgänglighetsdiplom.

I år blir det andra året i rad vi uppmärksammar ett företag som visar på att alla människor har rätt att få vara med oavsett funktionshinder.

När vi började diskutera vilket företag eller förening vi ville uppmärksamma i årets tillgänglighets diplom kom många förslag upp. MEN när en medlem berättade om Friskis & Svettis satsning på ”öppna dörrar” fanns det inga tvivel på vem som skulle få diplomet detta år.

Så här står det på deras hemsida om Öppna dörrar:

Öppna dörrar är jympa och rörelseglädje för dig med främst en fysisk funktionsnedsättning. Du tränar kondition, styrka, balans och stabilitet utifrån dina egna förutsättningar. Passet leds av ett team bestående av två ledare, varav en sittande. Övningarna är skapade så att de kan anpassas och utföras trots mycket olika förutsättningar och rörelseförmåga.

På Öppna dörrar kan alla njuta av musik, uppleva rytm, energi, gemenskap och rörelseglädje, samt träna utan krav. Assistent, anhörig eller annan intresserad är välkommen att vara med kostnadsfritt. http://web.friskissvettis.se/traning/traningen-a-o

S-kvinnor Kungälv 2014Kungälvs S-kvinnors motivering för att ge Friskis & Svettis 2014 års tillgänglighets diplom lyder: Alla möts med ett leende står det på deras hemsida. Detta är något som avspeglar sig i verksamheten hela vägen inifrån och ut. De nya lokalerna har man fortsatt i samma anda som tidigare det vill säga att alla som vill träna är hjärtligt välkomna och lokalerna är tillgängliga.

Framför allt vill vi lyfta fram deras initiativ med Öppna dörrar. Där de som har fysisk funktionsnedsättning kan vara med och känna lust och glädje med att träna tillsammans med andra.

I år delar vi ut tillgänglighetsdiplomet fredag 7 mars kl. 15.30 i Friskis och Svettis lokaler (Bultgatan 1, Kungälv). Vi har med oss ett diplom och en stor korg med härlig god frukt.

Som ordförande i S-kvinnor Kungälv är jag så glad över att vi har börjat denna tradition och jag hoppas den kommer fortsätta i många år framöver!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: