Därför väljer jag att stå med på Socialdemokraternas lista till kyrkofullmäktige och Stiftsfullmäktige

Kastala kyrka maj-12Jag minns inte när jag började vara aktiv i kyrkan men det var i tidig ålder då jag började i söndagskolan, sedan blev det barnkören, ungdomskören och så vidare i olika barn/ungdoms grupper. Jag har alltid känt mig trygg i kyrkan och gillat att vara med under gudstjänsterna. Under min konfirmations tid läste vi i min grupp extra länge. Vi blev ett härligt gäng och jag har många roliga minnen från den tiden.

Åren har gått fort och nu är jag en vuxen kvinna mitt i livet med barn och man. Min tid som aktiv kyrkobesökare har övergått till sporadisk besökare när tiden finns. Just det här med tid har varit svårt men min övertygelse är att kyrkan och kristna värderingar gör skillnad. MEN det är inte antal kyrkobesök som avgör om man är en ”god” kristen utan de vardagliga händelserna och värderingarna.

Vi socialdemokrater är för en öppen folkkyrka med framtidstro och vi har satt upp 12 punkter som vi vill jobba för. Jag vill främst poängtera tre av dem

Kvinnoprästmotstånd och homofobi hör inte hemma i folkkyrkan. Jag anser att allas lika rätt och värde är en självklarhet. Jag finner inte att det finns belägg i Bibeln för att det finns en skillnad på kvinnor och män eller vilken sexualitet man har. När det gäller sexualitet gäller givetvis att man inte får utsätta någon annan för något den inte vill!

Det är viktigt att kyrkan står på den svages sida och slår larm när kommunen, landsting och staten inte tar ansvar för välfärden. Här finns ett otroligt ansvar speciellt när det i många kommuner dras ner på barnomsorg, skola och äldrevården.

Inga avgifter på de barn och ungdoms verksamheter som bedrivs i kyrkan! Vi vet redan nu att barnfattigdomen ökar och att samhället redan i dag delas upp allt mer mellan olika klass system, 2/3 – samhället är här och vi måste motarbeta utvecklingen!

Därför väljer jag att engagera mig i kyrkovalet och står på Kyrkofullmäktigelistan som nummer 5 och Stiftfullmäktigelistan som nummer 11.

Det är viktigt att DU som medlem i Svenska kyrkan går och röstar. Din röst gör skillnad!

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: