– Det är inte ställt utom varje rimligt tvivel att hon helt enkelt var med på det hela

Hur tänker man som rådman när man utrycker sig så här? Jag vågar påstå att det inte finns någon kvinna som vill ha en vinflaska upptryckt i underlivet. Dessutom så hårt att det börjar blöda! (http://www.expressen.se/nyheter/tre-frias-fran-valdtakt—radman-forsvarar-domen/)

Sedan tolkar de att kvinnan i fråga håller ihop benen beror på att hon är ”blyg”. Men jösses vilken planet kommer de som utrycker sig så? Undrar vad de skulle säga om det var deras dotter som blev utsatt för detta grova våld.

Rådmannen säger att ”- När människor har sexuell samvaro gör man vissa saker utan att fråga om lov.”. De sanktionerar hela upplägget med att kvinnan ”faktiskt” har haft sex med två av killarna tidigare! Enligt Expressens artikel 15/5-13

Ja ha, då vet vi det alla kvinnor att har vi haft sex tidigare med en man är det okej att han gör så här med oss. Och råkar vi då knipa ihop benen så är det för att vi är blyga!

Jag säger bara skärpning!! Det kan inte på fullaste allvar vara okej att man gör så här mot någon.

Jag undrar lite lätt vad som hade hänt i fall offret hade varit man? Hade det blivit samma dom?

Enligt Västerbottens Kuriren har sociala medier protesterat mot domen, 17/5-13 (http://www.vk.se/869221/friade-fran-valdtakt-uppror).

De förklara att: Domen kan förklaras med att högsta domstolen genom flera rättsfall under 2009 skapat ny praxis i våldtäktsmål, som innebär att det inte räcker att målsägandens berättelse är mer trovärdig än den tilltalades. Numera krävs det betydligt mer stödbevisning för att nå en fällande dom och under den här rättegången stod ord mot ord.

I domen står också att det inte var meningen att skada kvinnan? Då måste jag säga att något är uppenbarligen fel om man som 18 åring inte förstår att man skadar genom att köra upp en vinflaska i en kvinnas underliv. Det hela klassas inte ens som misshandel!

2012 anmäldes 6203 fall av våldtäkt/grov våldtäkt. I 98 % var det män som våldtog kvinnor. (http://www.kvinnojouren.se/statistik) Trotts att anmälningarna ökar från år till år så tror brottförebyggande rådet att så lite som 10-20 procent av alla sexualbrott i Sverige polisanmäls. (http://www.bra.se/#&panel1-1).

Jag anser att det är på tiden att man straffas för sådana här brott. Att skada andra människor och sedan skylla på att man inte förstod och att det inte var meningen kan inte ligga till grund för ett domslut.

Enligt S-kvinnor så utreds inte de flesta anmälningarna om våldtäkt ordentligt. Många ärenden läggs ner innan de nått domstolen. Därför ställer sig vi S-kvinnor oss bakom Amnesty Internationals krav på att inrätta en oberoende granskningskommission med uppgift att se över nedlagda våldtäktsärenden och skälen till detta, samt bedöma utredningskvaliteten i dessa ärenden.

Vi vill också att granskningskommissionens arbete ska ligga till grund för förslag om ytterligare åtgärder för att förbättra rättväsendets hantering av våldtäktsärenden (http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/Var-politik/Var-politik-A-O/Kvinnofrid-och-barnfrid/).

Det är dags att det händer något, det är dags att vi får en förändring, det är dags att vi kvinnor ställer oss upp och säger STOPP!

Gemensamt kan vi förändra!!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: