Att hitta saker som gör livet lättare att leva är inte alltid så lätt…

Det gäller verkligen att ta tillvara ljusglimtarna och njuta av de tillfällen av tillvaron då man kan hämta kraft.

Jag har en under bar liten bok som jag läser när jag behöver lite skratt eller eftertänksamhet ”varför växer gräset?”  Här är en av de texter som finns att läsa i boken.

 Vänskap

En personalchef på ett större svenskt företag satt hemma vid köksbordet och förberedde ett föredrag. Det skulle handla om vänskap. Bäst som han satt där och funderade över vad han skulle säga, kom hans sjuåriga dotter in i köket. Han tänkte att hon kanske kunde bidra med något till temat och frågade henne därför:

– Vad är vänskap för dej?

– Vänskap, sa dottern, vänskap är ungefär som skuggan.

– Hur då, menar du?

– Ja, jag tycker att vänskap är som skuggan. Ibland är den framför mig, ibland bakom mig, men den är alltid med mig.

Ur: varför växer gräset? Av: Klas Hallberg & Magnus Kull

När jag läser dotterns förklaring kan jag bara hålla med. Mina vänner som jag har fått under åren är precis som skuggor som följer mig. Jag har inte många, men de jag har är vänner som jag känner stöd och närhet till trotts att vi inte ses ofta. Saken är den att det kan gå långt emellan att vi hörs av men när vi pratas vid känns det som om vi sågs i går! Det är vänner med stort V, tack för att ni finns!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: