Har Kungälvs kommun fått dåndimpen?

Besvikelsen är stor när jag upptäcker att årets Earth Hour i Kungälv som är 23 mars inte är för alla. Då menar jag att i årets satsning passar Kungälvs kommun på att ta ut ett biljettpris!

Vuxna: 110 kr (16 år – )

Barn: 60 kr (7-15 år)

Familjebiljett: 300 kr (2 vuxna + 2-4 barn)

Tidigare år har det varit ett minder arrangemang på Vitafläckens torg, där har man samlats haft trevligt och lyssnat på olika minder lokala band. Några politiker (socialdemokraterna, moderaterna och centerpartiet) har stått och grillat korv och det har varit en trevlig stämning. Även de andra partierna har funnits och man har som Kungälvs invånare haft möjlighet att ha en dialog med de lokala politikerna. Sedan har man gemensamt gått i fackeltåg mot Kyrkan där det varit en konsert. Allt har varit gratis och tillgängligt för alla.

Men i år har man fått storhetsvansinne eller dåndimp vet inte vad men något fel är det!

I år satsar man stort på konster med Joel Alme som är en artist som släpper skivan, A Tender Trap. Det hela skall vara på Bohus fästning. Här är ett smakprov på Joel Alme  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=BJU5qmxT0jQ&feature=endscreen

Kvällen arrangeras av Kungälvs kommun, Bohus fästning, Kungälv Energi, Svenska kyrkan och ABF Sydvästra Götaland. Sponsorer är Kungälvsposten, Musikanten, Fars Hatt, Citygross och Kareby bil.

I sin annons avslutar man lite hurtigt med att ”Ditt deltagande ger en bättre miljö, 10 kr av varje biljett går till WWFs arbete med att minska utsläppen av växthusgaser”.

Ja ha, åter igen ser man som kommuninvånare att Kungälvs kommun är bra på att ta ut pengar på saker som borde varit gratis. Speciellt om man ser att det finns många som tycker att 300: – är mycket dels ur ett ekonomiskt perspektiv men också för att stå ute och lyssna en kväll i mars månad. Jag minn nämligen hur kallt och regnigt det varit de båda tidigare åren.

Som tur är finns Ljuskonserten i Kungälvs kyrkan och den är fortfarande gratis! Jag kan varmt rekommendera att gå dit och få en härlig upplevelse.

Mer information finns på Kungälvs kommuns hemsida: http://www.kungalv.se/Hallbar-utveckling/Nyheter/Earty-Hour-pa-Bohus-Fastning-23-mars/

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

En tanke på “Har Kungälvs kommun fått dåndimpen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: