Vilket ansvar har ett kommunalråd?

Ibland undrar jag verkligen i vilken värld Anders Holmensköld (M) i Kungälv lever i.

Det framgår tyvärr allt mer att han inte lever i vår kommun eftersom han inte verka veta hur det står till med kommunens lokaler/skolors underhåll.

När jag läste fredagens Kungälvs Posten på sidan5, står det att renoveringen av Thorildskolan möts av förvåning bland politikerna i Kungälv.

Hur är det möjligt?

Hur kan ”politikerna” missat alla rubriker som stått i Kungälvs Posten om just Thorildskolan.

Hur kan man så totalt förneka att det under flera år har varit eftersatt underhåll på skolan?

 

http://www.kungalvsposten.se/ansiktslyftning-vantar-thorildskolan

http://www.kungalvsposten.se/dalig-lukt-pa-thorildskolan

Det har även under insändare funnits flera kritiska inslag om just Thorildskolans totala brist på underhåll. Eleverna har klagat på att det regnar in, dålig lukt och kallt i klassrummen. Vissa elever har till och med haft med sig värmeelement för att klara av skoldagen!

I fredagens tidning påstår Anders Holmensköld att han blivit inmålad i ett hörn av tjänstemännen och att politikerna inte viste om det stora behovet av en total renovering. Även Ove Wiktorsson (C) som är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet säger sig vara omedveten av att skolan behöver renoveras.

Tänk att Thorildskolan ligger mitt i Kungälv och två av våra ”stora” politiker i Kungälv inte hade en aningen om att skolan var i sådant dåligt skick. Hur är det möjligt?

Man kan tro att de både är blinda och döva… Men tyvärr kan dessa båda herrar inte skylla på det eftersom jag råkar veta att de har båda dessa sinnen.

Eller är det så att KP har spetsat till deras uttalanden?

Ove Wiktorsson (C) hänvisar till att man måste undersöka vissa saker först. Bland annat vilket elevunderlag som kommer finnas de närmaste åren? Behövs det verkligen undersökas, för min del tycker jag det verkar som om Kungälv växer och att det byggs allt fler bostäder. Dessutom finns Kungahällaplanen även om att den ligger lite i malpåsen just nu. Men det jobbas ju för att det skall komma igång.

Han nämner att man måste fundera på om det är en F-9 skola som skall byggas! Jag har jobbat på en skola som blev F-9 och utväderingen av det var att man bestämde att gå tillbaka till F-6. Kanske borde Kungälvs kommun undersöka F-9 innan man uttalar sig i KP.

Sedan tar de också upp budgeten och att den inte är klar. Undrar återigen hur man tänker. Är det verkligen så att man inte har koll på Kommunens lokaler/skolors underhållnings behov så att man missat det i budgeten?

Kommunalrådet Holmensköld avslutar med att säga; det hade varit en angelägen investering! Jo jag tackar, det är så han värderar våra barns arbetsmiljö lite dålig lukt och hål i taket är inget skäl för renovering för en av Kungälvs högstadier skolor.

Det enda jag hoppas på är att när vi medborgare går och röstar 2014. Så att vi får en förändring i styret och att det då prioriteras kommunens invånare så som barn, ungdomar och äldre. Inte minst hoppas jag att de herrar som inte sköter sina politiska uppdrag få gå!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: