Hos oss är det tillåtet med olika åsikter bara man har socialdemokratin som grund

S-kvinnor i Kungälvs årsmöte
S-kvinnor i Kungälvs årsmöte

I går var en stor dag för då blev jag nämligen vald till ordförande i S-kvinnor Kungälv! Det känns fantastiskt roligt att få leda vår Socialdemokratiska kvinnoklubb och jag hoppas det blir två givande år. Att vi får många nya medlemmar som vill kämpa för vår rätt till jämställdhet i samhället.

Det märks nu tydligt att vi behövs när Kungälvs politiker drar i svångremmen och vill spara på både vården och barnomsorgen. Vi behövs för att synliggöra alla orättvisor som finns i vår kommun.

Ett mål vi har för våren är att synas och skriva motioner och insändare så att ”våra” frågor tas upp.

Jag vet att det finns många kvinnor i Kungälv som delar vår vision och jag hoppas att de kommer och blir medlemmar. Hos oss är det tillåtet med olika åsikter bara man har socialdemokratin som grund. Vi vet att det är genom öppen dialog som man kommer fram till bra förslag och det kan göra skillnad. Tillsammans är vi starka och kan förändra det vi tycker är fel.

På vårt årsmöte hade vi Marlene Segerson som gäst. Hon är ordförande för S-kvinnor Bohuslän. Marlene berättade om hur hon hade det i börja av sin politiska aktivitet som kvinna. Hon hade många tråkiga erfarenheter att berätta om och vi blev alla märkbart berörda. Hon säger att det var S-kvinnor som blev hennes räddning och hjälp. Då kände jag att vi S-kvinnor i Kungälv ligger helt rätt i tiden med vår cirkel ”kvinnor, makt & politik” som vi startar i ABF:s regi 22/2 -13

Vi har bjudit in olika starka kvinnor som är i politiken och hoppas få ett bra samtal om och kring hur vi kvinnor kan stötta varandra i politikens vardag. Vi tror nämligen att om vi går samman så kommer även våra röster att höras!

”S-kvinnors uppgift är att utifrån socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda”

 (ur ändamålsparagrafen i S-kvinnors stadgar)

Jag vet att framtiden är vår och den blir till det vi gör den till ❤

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

4 reaktioner till “Hos oss är det tillåtet med olika åsikter bara man har socialdemokratin som grund

 1. I praktiken är det en ganska omfattande åsiktsflora du måste omfatta för att accepteras i klubben. Olika åsikter tillåts bara i marginalen. Detta är dock inget unikt för socialdemokratiska kvinnoklubbar. Det gäller de flesta politiska intresseföreningar. Prova med att anföra kritiska åsikter om feminismen till exempel: Då blir du inte långlivad i Kungälvs S-kvinnoklubb. Det törs jag lova!

  1. Vet du vad Jan, jag tycker faktiskt visst man kan diskutera även det vår kvinnoklubb, att diskutera saker för tanken framåt och ger lärdom. Det är först när man gör vissa ämnen otillåtna som de blir alvarliga och farliga. Sedan beror det givetvis helt på hur man diskuterar, eller hur.

   Om man är kritisk mot feminismen är man knappast medlem?
   I våra stadgar står det att man som medlem skall ha våra tankar och värderingar, har man inte det så finns det säkert bättre föreningar där man kan höra hemma.
   ”S-kvinnors uppgift är att utifrån socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda”
   (ur ändamålsparagrafen i S-kvinnors stadgar)
   http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/S-kvinnor/S-kvinnor/hem2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: