Det kränks inom politiken i Kungälvs kommun

14 oktober bad jag om att bli entledigad från mina politiska uppdrag i Kungälvs kommun. Då hade jag fått nog av hur det politiska maktspelet fördes och hur kränkningar ”haglade” på mötena. Det var inte jag själv som ständigt var i skott centrum utan det varierade. Men eftersom jag satt på dessa möten och trots flera protester som inte gav något resultat kände jag att nu fick det vara nog. Läs gärna på min blogg brogrenstankar (https://brogrenstankar.wordpress.com/2012/10/14/jag-ber-att-bli-entledigad-fran-foljande-politiska-uppdrag/).

Detta av hopp blev otroligt uppmärksammat i media och man kunde då tro att nu blir det förändring. MEN tyvärr visar det sig att påhoppen och kränkningarna fortsätter. Läs GP 30/11-12 (http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.1146917-hogste-politikern-tvingad-be-om-ursakt). Ledande politiker förstår inte, finns till och med de som tycker att man skall acceptera hur han är? För han menar inte så! Nä hä hur i alla sina dar menar han då?

När jag läser en artikel om förlåtelse i DN publicerad 26/10-2005 (http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/att-forlata-ar-inte-alltid-bast), funderar jag på att även om det sägs förlåt är det ju inte givet att man får förlåt! Det är ju faktiskt ingen självklarhet, undrar just om Anders Holmensköld (M) och de andra ledande politikerna har tänkt på det? Eller är det så att de ”skiter” i det för att vi måste lära oss att de är just så ”klumpig”.

Tror faktiskt att detta beteende med att andra ”bara” skall acceptera är manligt. Mig veterligen så vänder vi oss kvinnor ut o in för att passa in och bli accepterade. Vi kanske borde anta den lite mer gås varianten då vi inte bryr oss…

MEN vill vi verkligen ha ett sådant samhälle, inte bryr oss samhälle. Men å andra sidan så skall vi ju försöka acceptera alla sorters människor, även de som är utanför normen men ofta har de personerna ett handicap/funktionshinder och inte en ledande position i en kommunstyrelse!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: