Tur att vi har fri sjukvård för barn!

Är så innerligt tacksam att vi i Sverige har den välfärden vi har. Det är lätt att rasera allt och oerhört lätt att glömma att utan våra skatter hade vi inte haft den välfärden som finns! Tack vare välfärdspolitiken har vi fortfarande fri sjukvård för barn och det är många barnfamiljer (även jag) som är så tacksamma för den vård och hjälp vi får.

Jag berättar här hur vår dag har varit som bestod av ett besök på Östrasjukhuset i Göteborg.

Vi fick gå upp tidigt eftersom vi skulle vara på Östrasjukhuset 08.30. Vi åt frukost och grejade de vanliga morgonbestyren. Vi gick till bussen och det duggade lätt, här kom vi in på diskussionen om regn och hur många olika sorter det finns, duggregn, regn, puderregn, regn med stora droppar, och regn med små droppar, regn som man blir blöt av fast det nästan inte märks, varmt regn och kallt regn. Frågan blev till slut om det finns tungt regn?

Grön express var i tid, som vanligt var det många som skulle med så bussen blev snabbt full och folk fick stå i gången. Väl framme vid Brunsparken tog vi ettans spårvagn, tyvärr gick den bara till Härlanda och där ersattes den med en buss. Det visade sig att man håller på att bygga om spårvagnsspåret och därför sattes det in ersättningsbussar. Problemet var att bussen var tvungen att åka in på alla möjliga små vägar för att komma fram till alla hållplatser som fanns utefter ettans spår. Det blev en liten utflykt för oss.

Väl framme var vi lite sena… tog längre tid med spårvagn och buss än vi tänkt. Vi hittade fram till avdelningen 334. Inte alldeles lätt för även här på sjukhuset bygger man om.

O blev inskriven, det vägdes och mättes och sattes bedövningsplåster för att sedan kunna sätta nål utifall att det blir en reaktion och han behöver medicin fort. Som vanligt vill de sätta oss i det allmänna dagrummet. Men av erfarenhet så vet jag att det inte fungerar så jag frågade om de inte läst O:s journaler? Genast trollades ett rum med toalett fram :)Personalen var otroligt vänliga och jag förstår att de gör sitt bästa.

Vi fick sätt in O:s mat i kylskåpet. Ja det här med sjukhus och mat. Efter 15 års erfarenhet av sjukhus och mat till O har vi nu mera med oss den maten han skall äta. Kan ju låta konstigt att man behöver ta med mat som är allergi anpassad när man ligger på en allergi avdelning men så är det.

Nu började det riktiga äventyret vi blev skickade till allergiavdelningen för att ta pricktest på ärta. Vi skulle ta hissen ner till ”kulverten” och där följa skyltarna till allergiavdelningen.  Efter lite letande hittade vi hissen och åkte ner till underjorden. Vi gick in i gången och sökte efter skyllt som visade hur vi skulle gå… Vi leta och letade, frågade flera blå och vit klädda personer men ingen visste vägen till avdelningen. Till sist fick vi tipset att åka upp till entréplan och fråga informationen. Sagt och gjort. Det visade sig att allergiavdelningen låg i infektionshuset. Så det var skylten infektionskliniken vi skulle följt. Vi valde att gå på marknivå och sökte oss ut på gatorna runt sjukhuset och hittade tillslut infektionskliniken och allergiavdelningen. Där visade det sig att det finns ingen pricktest för ärta, så vi fick gå tillbaka till 334. Nu var det mycket lättare att hitta vägen.

O fick nål i armvecket och efter en stund kom första provokationen som var ärtvatten. Under dagen skulle han få 6 provokationer med 30 min mellan. Det hela avslutas med att han fick äta 5st ärtor!

När sista provokationen varit fick vi stanna kvar i 4 timmar innan vi åkte hem. När man sitter i ett sjukhusrum går tiden otroligt sakta. Både jag och O hade med oss böcker att läsa men även det blir till sist urtråkigt.

Dagens provokation gick bra och nu får vi fortsätta med att äta ärtor någon gång i veckan ett tag framöver. När det gäller allergi kan en reaktion dröja upp till 42 timmar. Så nu håller vi tummarna att allt skall gå bra. Efter detta hoppas vi att han skall tåla ärta. Det finns så otroligt mycket halfabrikat där ärtprotein ingår och tillvaron skulle bli så mycket enklare om han tålde denna lilla gröna sak!

Innan vi åkte från avdelningen bokade vi in ny tid i december för att pröva soja! Härligt när O kan börja äta vanlig mat 🙂

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: