Jag, borglig vigselförrättare

En borglig vigsel är helt utan religiösa inslag och som brudpar kan man själv styra hur och var man vill vigas.

Jag har nu varit borglig vigselförrättare i snart två år. Har fått vara med om många olika sätt att ingå äktenskap på. Det jag framför allt märker är den kärlek som spirar mellan paren som man viger.

Men det är också så att ingen vigsel är den andra lik. Det är en utmaning att varje par känner att just deras vigsel är speciell.

I dag har jag haft tre stycken helt olika vigslar.

Den första var på bohusfästning i den robusta miljön med sten men ändå så otroligt fin och kärleksfull. Det är sällan jag har upplevt den kärleken som fanns på detta bröllop. Paret var så fina och även jag kände mej djupt berörd.

Efteråt var det en vigsel i gamla rådhuset, ett ungt par som var så söta och man såg hela livet ligga framför dem. Det var också tydligt att tillökning i familjen snart nalkades.

Tredje vigseln var ett par från Göteborg. Den ena kunde lite knackig svenska medan den andre inte kunde ett ord. Denna vigsel fick en annan gäst tolka under vigselakten, men även här gick det inte att undgå kärleken och dess mysterier.

En helt fantastisk dag från 15.30–18.30 och jag tjänade hela 160 kronor totalt.  Ja att vara vigselförrättare är ingen lönsam affär när det gäller ekonomi men när det gäller inblickar i kärlek och lycka är den helt otrolig 🙂

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: