Alla har rätt att lyckas

Det är inte alltid man vet om man gör rätt som förälder. Livet består fullt av olika val som man gör för sina barn för att man tror att det är rätt. Facit kommer långt senare och då går det inte att.

Nu har vi som föräldrar sökt Snitz skola i Göteborg (http://www.snitz.se/index.asp?lev=1) för sonen. Tipset om skolan fick vi från en studievägledare tidigt i våras. Jag sökte på nätet och läste. Blev intresserad och mejlade frågor.

Men så gick det en tid och vi upplevde att det fungerade bättre i skolan för sonen igen. Men så precis innan skolavslutningen visade skolan åter sin brist på kunskap om As. Då insåg vi som föräldrar att nu är det ingen idé längre med möten och åter möten eftersom skolan inte lär sig av tidigare misstag utan gör om samma om och om igen.

Satte mig vid datorn och fyllde i en ansökan till Snitz skolan. Det var mängder med frågor och det tog lång tid, men till sist var jag klar och tryckte på sänd knappen!

Efter någon dag ringde Siv Fjell, (utvecklingsledare) hon ville att vi föräldrar skulle komma på intervju och så kunde vi få svar på olika frågor. Vi planerade in en dag under semestern.

Det var med nervösa steg vi gick dit en sommar dag. Vi fick se lokalerna och prata med Anna Ericson, rektorn och Siv Fjell som är en av grundarna till tänket om och kring skolans sätt att jobba. Det var en intressant timme och många pusselbitar föll på plats.

Så kom väntan på att kommunen skulle bevilja att vi valde denna specialskola i stället för kommunens egna skolor.

I går ringde telefonen och vi fick besked att O har kommit in och kommunen beviljat ansökan! Oj vilken lättnad. Nu hoppas vi på att det löser sig och att O:s skolgång kan få bli lugn och stabil. Att personalen har kunskap och hjälper honom att nå målen så att han får godkända betyg. För alla har rätt att få en changs och att lyckas.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: