Vi får en ny familjemedlem!

Så nu är det bestämt, vi blir med hund 🙂

Det började för någon månad sedan då vi fick provsavaren på de olika allergitesterna. Det visade sig att hund skulle fungera att ha.

Så började jag och Björn att prata, fanns det en möjlighet, ville vi ha hund. Vi mötte en del valpar och pratade allt mer i termen att det hade varit roligt.

Så en dag träffade jag en dam på campingen, hon berättade att hon jobbat på Svenska kennelklubben. Jag berättade att vi var lite sugna på hund och hon tipsade om blocket. På kvällen satte vi oss och började se på olika annonser. Vi tittade på små/mellan raser och slog samtidigt upp vilka egenskaper hundarna hade.

Vi pratade om vad vi ville ha för hund och vilken ras som skulle passa vår familj. Så hittade vi några valpar som var intressanta och jag skickade i väg ett mejl och frågade om vi fick komma och titta på valparna. Svaret vi fick var att vi var välkomna. Nästa dag åkte vi till kenneln där valparna fanns.

När vi satt i bilen på vägen dit bestämde vi att vi ”bara” skulle titta.

Det gjorde vi. Klappade och kelade med olika valpar och när vi åkte därifrån hade vi mycket att diskutera i bilen. Vilka för och nackdelar fanns det, vems ansvar skulle det vara, frågorna var många och en del hade vi svaren på.

Efter flera timmar beslutade vi oss för en av valparna. Mamman är Shih tzu och pappan Jack russell. Enligt http://vovve.net är egenskaperna på dessa raser: Shih tzu är intelligent, livlig, alert, vänlig, självständig och Jack russell är aktiv, stark, smidig. Efter ännu mer diskussion kom vi överens om namnet OTTO.

Vi ringde till kenneln och berättade vårt beslut. Vi var välkomna att hämta Otto på torsdagen (2/8-12).

Oj vad mycket vi fick börja tänka på. Att skaffa valp innebär ju att vi måste ”valpsäkra” lägenheten. Dessutom hade vi ju inga hundsaker så vi behövde också handla alla de där ”måste” sakerna.

Vi åkte in till Backaplan och fick bra hjälp på ”Arken Zoo”. När vi var klara hade vi fått tag på det mesta och nu kan vi i lugn och ro vänta in dagen då vi hämtar honom!

Det är riktigt pirrigt och tankarna är många. Inser att första tiden kommer bli ett väldigt passande men vi i familjen får hjälpas åt, då går det säkert bra!

 

 

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: