Gothia Cup 2

Gårdagens upplevelser från Gothia Cup invigningen var helt otrolig. Jag som aldrig har varit inne på nya Ullevi fick en ny erfarenhet.

Kön började redan ringla lång innan 19.00, det var då insläppet skulle börja.  Folk fanns överallt och det blandades med olika språk och kläder. Det var härligt att se hur ungdomarna kollade in varandra och jag misstänker att det under dessa dagar kommer vara mycket kärlek och inte bara fotboll.

Nå när jag väl stod i kön och började närmar mig biljett kontrollen så blev det stopp. En kvinna hade fel biljett och hon fick inte komma in. Hon gjorde sig så liten hon kunde och fick knô sig ut, vilket inte var en lätt uppgift att ta sig mot strömmen. Att komma in mellan grindarna med ryggsäck var inte lätt men med lite joxande så gick det.

Så kom uppgiften att hitta sittplats! Oj vad många rader med stolar tur att det fanns radnummer och stolsnummer. Nu äntligen satt jag där jag skulle. Publiken var redo och heja rop skaldade.

Något som jag var mest impad av var när vågen gick på läktarna, varv efter var åkte den runt. En otrolig känsla.

Och så började det… ljudet var enormt högt det hade inte varit dumt att ha öronproppar, det får jag komma ihåg till nästa gång 🙂

Land efter land tågade in med flaggor, alla var glada och hade en gemenskap. Musiken varierade och jag tror att alla fick någon låt som de gillade och kommer att förknippa ingivningen med. Själv har jag med mig minnet när det blev ”allsång” och gamla goa låtar som Sommartider, Hej Monika, och en till som jag inte vet vad den heter. Undra av alla de ungdomar som inte var svenska tänkte?

Gänget från Kungälvs kulturskola gjorde sitt framförande och de var så duktiga. Applåderna var många efter slut tonen. Kanske får de vara med fler gånger?!

Kvällen avslutades med fyrverkeri.

När allt var slut blev det total kaos, folk välde ut ur arenan och det fanns inte plats för alla. Det gicks på gatorna och bilarna fick snällt vänta. Hållplatserna fylldes och det fanns ingen chans att få plats. Jag och Isabella gick bort till Korsvägen där vi tog bussen hem.

Vi var bland de första som gick på och fick sittplatser men det fylldes snabbt på. Redan efter andra hålplatsen var det fullt på sittplatserna och i gången stod det knökat som sillar. Trots detta togs det in några fler! Kan lätt konstatera att man tog fler passagerare än vad som är tillåtet.  Resan hem var allt annat än trevlig, vid varje sväng gick bussen på fäljarna och det skrapade i karossen. Det kändes som om att bussen skulle välta… jag var verkligen livrädd! Men det gick bra och vid midnatt var vi åter hemma i husvagnen efter en lång dag i underbara Göteborg.

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: