Den fria viljan, men till vilket pris?

Hur kan man som kommun tillåta att en person bor i en kvaddad bil på en parkering mitt under vintern? Det har under en längre tid stått en kvaddad bil på en parkering som någon bor i. Vet att personen fått möjlighet att få hjälp men avböjt.

Hur ställer man sig till detta? Är det den fria viljan som skall gälla?

Enligt wikipedias (http://sv.wikipedia.org/wiki/Heml%C3%B6shet) tolkningen på hemlös är det en situation som uppstår då en person saknar bostad.  Att man saknar bostad kan ju bero på många saker. Dels har det blivit hårdare krav på hyresgästerna, men det sägs också att det har blivit en ökning sedan man 1995 genomförde den så kallade psykiatrireformen. Det var då man ansåg att många av de boende på mentalvårdsinstitutioner skulle bo i egna lägenheter, vilket många av dem inte klarade av eftersom de inte fick tillräligt stöd. Men det finns givetvis en mängd andra orsaker till att man är hemlös.

Frågan tycker jag är om vi som samhällsmedborgare tycker det är riktigt att det skall finnas människor i Sverige som inte har en fast bostad, ett hem och trygghet att vara i.

Känner mig väldigt kluven i denna fråga. Tycker väll ingen skall behöva vara hemlös utan att vi i kommunen/samhället skall ha olika lösningar beroende omständigheter. Vi måste ha resurser till att hjälpa och det skall inte grundas på kommunens ekonomi!

Den fria viljan är något vi anser är viktigt att hålla på, men till vilket pris och vilken gräns. Är det okej att någon fryser ihjäl bara för att den inte vill ha hjälp? Jag tycker inte det utan i bland behöver kommunen ta obehagliga beslut för att det är det bästa för medborgaren!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

2 reaktioner till “Den fria viljan, men till vilket pris?

  1. men om jag väljer att bo i en koja i skogen då ingen kan se mig…då ingen behöver känna”stackars den ingen stans att bo” är det mer ok att bo i koja än att bo i bil???
    älskar dina tankar saknar din röst// anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: