Lysegårdens vattenfall

17/1-21 Jag har hört talas om vattenfallet vid Lysegårdens golfklubb men aldrig varit där. Dagens projekt blev att åka dit och ta en promenad runt golfbanan och se på vattenfallet.

Jag har läst på Länsstyrelsens Västsveriges hemsida ( https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/lysegarden.html ) att man parkerade vid golfbanans parkering och där efter följer vägen genom golfbanan tills man ser fallet.

När vi parkerade bilen tittade vi ut över nejden och i fjärran såg vi vattenfallet. Vi hade tagit med oss broddar och satte på oss dessa. Parkeringen var en isbana, men med broddarna på gick vi lätt vidare utan att halka.

Det var en trevlig promenad längs vägen, när vi kom fram till husen som ligger precis vid vattenfallet visste vi inte riktigt om man fick följa vägen vidare. Det såg ”privat” ut. Men vi chansade och gick in på vägen förbi huset, där delade vägen sig och man kunde gå ända intill vattenfallet.

Oj, oj vilken syn. Det var som att kliva in i ett sagoland av is. Så mäktigt! Vattnet dånade ner mellan isen. Eftersom allt var fruset var det lätt att gå ända fram (vi hade broddar på!).

Den obligatoriska wifie bilden

Tillbaka till bilen gick vi utefter kanten på golfbanan. Det blev en promenad på knappt 3km. Vid en bänk tog vi kaffe och fika. Så underbar miljö, lugnt och fridfullt.

Jag gjorde en liten YouTube film på de kort och film jag tog under promenaden https://youtu.be/NjMdEgUsUCk

+ & –

+ bra med parkering
+ relativt lätt att hitta
+ fantastisk naturupplevelse
+ härlig promenad
+ bra med sittplatser utefter kanten på golfbanan

– hal parkering

Sammanfattande kan jag varmt rekommendera en tur till Lysegårdens vattenfall!

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: