Kärna Bokskog

(6/1-21) Kärna bokskog ligger i ett naturreservat. Det är lätt att hitta eftersom det ligger efter väg 570 och det är bra skyltat vart man skall svänga. Dock är det få parkeringsplatser var av en är handikappanpassad. Jag har funderat över hur det kan komma sig att man lägger en handikappanpassad parkering här… Men fick förklaringen på Länsstyrelsen i västra Götalands sida https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/karna-bokskog.html Förklaringen är att en del av stigen är lättframkomlig.

Vi gick stigen fram som är hyfsad bred och väl underhållen. Efter en liten bit kom ett bord med bänkar, här satt redan några och fikade så vi gick vidare. Det kändes lite knepigt att gå på den breda stigen men tillslut visade en markering att vi skulle vika av mot höger och upp för en lång backe.

Backar är vi ju vana vid så det var bara att knata och gå. Upp, upp och upp. När vi kom högst upp på krönet var det som en platå. Det var många träd och en bäck porlade. Där fanns en bänk som passade utmärkt till att sitta och fika vid. När vi satt där såg vi ytterligare en bänk så här fanns det gott om fika platser.

Det var en härlig plats att sitta vid och njuta. Efter vi fikat (kaffe, pepparkaka och jul skum) så fortsatte vår promenad. Nedför, ja har man gått upp så skall man ju ner. Eftersom marken var lite frusen gick det förvånansvärt bra och vi kom ner välbehållna tillbaka på stigen vi gått innan på.

Väl vid bilen kunde vi konstatera att slingan vid Kärna Bokskog var i kortaste laget (1,7 km).

+ & –

+ Härlig natur
+ Lätt att hitta
+ Fin bred stig viss del av slingan
+ Många fina bänkar att sitta vid

– Få parkeringsplatser
– Något kort slinga

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: