Att skaffa valp är ett stort beslut

Tyson på vår blomsterkulle

Att skaffa valp är ett stort beslut och även om de är otroligt söta så är inte allt ett himmelrike!

Nu har vi haft valpen Tyson i fyra veckor. Det har varit dagar då jag verkligen undrat vad vi gett oss in på om det var ett rätt beslut att ta en hund till. Tillexempel första dagen då vi kom hem med Tyson och vår hund Otto fick möta honom första gången. Otto blev verkligen inte glad och visade det tydligt.

De är kompisar i bland men kan också bråka som syskon gör 🙂

Första dagarna fick Otto ha koppel inne eftersom han gick på Tyson. Men efter några dagar kunde de vara i samma rum utan att Otto blev arg.

Tyson var tuff och utmanade Otto allt mer, han ville vara nära Otto han ville leka. Men Otto som tidigare varit en pigg hund med mycket bus i sig blev plötsligt en gammal gubbe. Otto satt och såg sur ut. Han tittade bedjande på oss och ville inte alls vara med på Tysons bus.

Tyson vill att Otto skall leka med honom.

Nu efter fyra veckor har vi kommit till att Otto låter Tyson leka med honom. Han låter Tyson sitta nära honom, de kan till och med ligga på samma filt en liten stund.

Otto och Tyson ligger och gnager på var sitt ben.

Otto som tidigare varit lite rund har nu börjat smalna av. Det har säkert olika orsaker men främst är nog att han rör sig mer men också att Tyson hjälper honom med hans mat 🙂

De har var sin skål som de får mat i två gånger/dag (morgon & eftermiddag). De båda vet vilken skål som är deras men de smakar lite på båda skålarna.

Tyson är nu nästan rumsren han bajar ute men med kisseriet är det lite si å så. Det gäller att vi passar och ser när det är på gång.

Många tvättar har det blivit, mattor och filtar är nu så rena. Har lagt ut en tidning och under sista dagarna har han gått till den vid några tillfällen. Ja jag vet att man inte skall vänja dem vid tidning men jag är väldigt glad att slippa tvätta… önskan är ju att han i stället skall gå ut till gräsmattan som han har fri tillgång till. Men vi övar på och hoppas att det skall lösa sig.

båda hundarna tuggar på samma ben…

När det gäller leksaker så går det så där. Tyson vill ha allt Otto har och så fort han får chansen så tar han det från Otto som då blir sur och morrar lite. Om Otto tar tillbaka det så skäller Tyson.

Just det skällandet har vi nu nästan fått bukt på. Det var verkligen riktigt jobbigt ett tag men så köpte jag en blomsterspruta och vips är skällandet nästan borta. Vi har också som regel att inomhus leker man inte utan tar det lugnt även här har blomstersprutan varit till stor hjälp.

Otto lär Tyson hur allt fungerar. Vad man får och inte får göra.

Tyson kan nu komma när man ropar, kommandot sitt och ligg. Nu tränar vi på att äta maten lugnt och ta godis fint. Som sagt det finns många saker att träna på och lära sig som valp och Otto är en bra lärare även om han inte alltid är så pedagogisk men han har ett otroligt tålamod.

filmjölk e gott

Efter fyra veckor börjar vi få lite rutiner och båda hundarna vet vad som gäller.

På morgonen går båda med på en kortare promenad där de får lukta

vila behöver man göra

och gå lugnt. När vi kommer hem får de lite filmjölk och sedan sin mat.

Sedan är det dags för lite lek och sedan vila innan det är dags för en promenad igen.

På kvällen får Tyson sova bredvid vår säng, om han vaknar under natten går jag ut och kissar honom och sedan sover vi vidare till morgonen. Nu har han sovit hela natten två nätter och det känns som himmelriket.

När vi är ute och går promenaderna har båda hundarna koppel Otto har ett fyrameters rullkoppel och Tyson ett vanligt. Detta gör att Otto kan komma lite från Tyson och får lite lugn och ro.

Nu är snart semestern slut och då börjar nya utmaningar. Men jag tror det kommer gå bra bara man tar en dag i taget.

Pappa Björns sko är otroligt intressant…

Till sist kan jag konstatera att JA jag är glad över att vi skaffade en hund till även om det är lite mer jobb nu i början.

farfar är på besök och genast blir han deras kompis

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: