Nu har vi en Klass-blogg!

Äntligen har jag vågat att ta steget och startat en klass-blogg med förskoleklassen. Så otroligt spännande att få skriva och delge hur vi arbetar.

Vi heter http://klvsandbackaskolan.se/ logga gärna in och läs om vad vi gör i förskoleklass på Sandbackaskolan i Kungälv.

Klicken på bloggen ökar allt mer och i dag har vi över 600 klick! otroligt!

Jag har använt mig av tjänsten som Webbstjärnan (https://www.webbstjarnan.se/ ) har startat i samarbete med Internetstiftelsen i Sverige.  Tjänsterna där är kostnadsfria och har till syfte att man som pedagog skall våga börja och framför allt lära sig om hur internet och bloggandet fungerar.

Webbstjärnan är otrolig och det finns förklaringar på både film och text hur man bygger upp en blogg. Det finns även bra mallar som man kan använda om man inte vill bygga upp sidan helt själv.

När jag gjorde en tabbe (raderade sidan helt) ringde jag till deras hjälptelefon och hux flux hade de hjälp mig och sidan var tillbaka! Så skönt att slippa göra om allt och få den rätta hjälpen när man slitit sitt hår och inte vet hur problemet skall lösas.

Syftet med att jag startade detta lilla projekt var att få eleverna att förstå hur man kan nå ut på ett lätt sätt men även att föräldrarna skall kunna ta del av hur deras barns vardag ser ut.

Att vara elev och gå i förskoleklass kan vara ganska diffust, därför pratar vi i klassen mycket om att vi är där för att lära och skaffa oss kunskap. Eftersom vi alla är olika får vi olika uppgifter och det är rättvisa.

Detta visade vi exempel på att jag tog av mej mina glasögon och skulle läsa samma text som min kollega. eleverna sa direkt till att det var ju inte rättvist utan jag måste ju ta på mig glasögonen så att jag fick samma förutsättningar.

Under det året jag har eleverna i förskoleklass försöker vi skapa trygga individer som ska ha goda förutsättningar för att starta ettan.

Under året får de ”nosa” på olika saker som kommer dyka upp när de börjar skolan. Tanken är att det skall bli en igenkänningsfaktor och att det då blir lättare att ”våga” ta in all kunskap som ges.

Men det är också så att eleverna påverkar vad vi skall göra under året, allt beror på vad de är intresserade av och vilka frågor som dyker upp.

vi har hittills ”nosat” på hur Ekens ekollon blir ett träd, varför tänderna är så viktiga, vad en silverfisk är, vad händer med all mat som slängs, hur fungerar lungorna och många andra saker som kommit upp. vissa saker längre projekt och tar många lektioner medan andra är kortare projekt.

Det som står på tur just nu är hur månen fungerar… Håller på att planera det projektet för fullt och tycker själv det är spännande att se vart vi hamnar innan projektet tar slut.

som sagt allt kommer vi skriva om i vår klass-blogg så klicka in och läs 🙂

 

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: