Nej tack, inga smällare för mig!

Är oerhört trött på alla som går runt och smäller smällare i tid och otid! Tänk om ni visste hur många djur som mår dåligt och blir livrädda och inte minst får ångest lång tid efter att de hört smällen. 

Jag ser upp till de butiker som vägrar sälja smällare eftersom de tänker på djurens väl och inte på den ekonomiska inkomsten det inbringar. 

I gårdagens DN finns en artikel där de tar upp problemet med smällare och att det redan nu finns många butiker som väljer att inte sälja smällare (http://www.dn.se/ekonomi/har-ar-butikerna-som-inte-saljer-smallare-for-djurens-skull/). 

Svenska kennelklubben har gjort en sammanställning på butiker som visar hänsyn gällande smällare och djur (http://www.skk.se/?newsitem=30297). 

De har också startat ett namn upprop som man gärna får skriva på gällande fyrverkeri begränsningar, http://www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar gå in och skriv på!

För fyra år sedan skaffade vår familj en liten fyrbent vän som vi gav namnet Otto. Det är en glad liten blandras kille som är full av bus men lite rädd för mörker och inte minst SMÄLLARE. 

Som sagt första nyåret märkte vi av att Otto inte var förtjust i när det smälldes raketer. Andra året blev han väldigt rädd och orolig. Han vågade inte gå ut utan gömde sig under sängen. Det tog flera dagar innan han var den gamla vanliga hunden. Tredje året hade vi pratat med veterinären och fått tabletter som vi skulle ge samma dag så att han skulle hålla sig lugn. Det fungerade inte speciellt bra dels berodde det på att smällare smälldes både före under och efter nyår. Nu i år prövar vi en ny medicin som vi började ge redan 15/12. Den gör han lite slö och skall minska ångesten. Om det hjälper vet vi inte ännu men vi hoppas att det skall fungera. 

Så snälla DU som tänker köpa smällare, tänk efter en extra gång innan du handlar fyrverkerier. Tänk på alla de djur som mår dåligt och får ångest. Är det värt det?

Som hundägare till en liten fyrbent vän hoppas jag att du avstår smällandet! 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: