Politiker & medborgares olika syn på verkligheten

Vilka underbara dagar jag har haft. Precis sådana dagar med njutning och sol som man behöver för att reparera själen. Känner mig nästan som på nytt född, så mycket kraft som bara ökar inne i mig. Så underbart!

Har fått tänka och verkligen fundera över vad jag vill och framför allt vad jag inte vill. Känner att jag nu står i ett vägskäl och har två möjligheter på riktningar i mitt liv.

Har funderat mycket på det politiska engagemang som jag har och vad jag vill med det.
Det är så många gånger som jag blir besviken och ledsen över hur spelet fungerar och jag vill verkligen inte vara med i det! Jag vill att politiken och mitt arbete med det skall vara ärligt och framför allt inte för egen vinning skull utan för att medborgarna som jag i så fall företrädet skall få det bättre. Tyvärr tycker jag inte att det är så det är, utan ofta sker beslut på grund av egen vinning.
Besluten är inte förankrade hos de som arbetar i verksamheten utan går på grunder som tjänstemännen lagt fram.

Tjänstemännen som kanske har jobbat i verksamheten men i så fall mycket länge sedan. Så längesedan att det i dagens verklighet har förändrats otroligt mycket. Vilket innebär att deras sanning inte stämmer överens med dagens verklighet vilket i sin tur medför att det underlag de lägger fram inte stämmer överens med den verklighet som vi medborgare har.

Det är dags att politiken tar beslut efter hur verkligheten ser ut utifrån medborgarnas perspektiv.

När man ständigt går efter ekonomin i dagsläget och inte ser på hur det blir i det långa perspektivet biter man sig själv i svansen.

Något som också verkar viktigt hos politiker är att skatt är något fult och något man som medborgare inte vill betala. Men där vet jag att de har fel. Jag vet nämligen att de flesta medborgare vet att betala skatt är viktigt och något som de gärna gör OM man som medmänniska vet vart pengarna går.
Vet man redan innan att den höjningen på skatten som föreslås går oavkortat till tex. äldreomsorgen och barnomsorgen. Så betalar merparten av alla medborgare gladeligen en ökad skatt!

Som det är nu i Kungälvs kommun försöker man få i hop budgeten och det är indragningar både här och där. Man vet som politiker att många av verksamheterna går på knäna och saknar resurser. Men man väljer att se det ur ett ekonomiskt perspektiv och då säger man så fint att man måste anpassa verksamheten efter plånboken.

Att se verkligheten är inte deras jobb! Här tycker jag att det spårar ur. Här borde det vara så att man tar ansvar, ansvar för att man blivit vald utav medborgarna för att sköta kommunens verksamhet.

Ser vi på Kungälvs kommun så har det under de senaste åren blivit sämre äldrevård (medarbetarna går på knäna och försöker på alla sätt få de beslutande politikerna att förstå hur deras arbetssituation ser ut), barnomsorgen får allt större grupper trotts att ett av vallöftena var minskade grupper.

Båda dessa yrkeskårer har ökat sjukskrivningsdagar/år om man jämför tidigare års siffror.
Ändå går Alliansen ut och säger att det är så bra i Kungälvs kommun, jag förstår verkligen inte, fast jag är ju ”bara” en vanlig medborgare!

Nu tillbaka till mitt vägval, jag får helt enkelt fortsätta att tycka och skriva om politiken, Kungälv och orättvisor.

Kanske vaknar någon politiker och ser ur ett verklighets perspektiv i stället och tar beslut som gynnar oss vanliga medborgare!

Ja, drömma kan man ju 🙂

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: