Författaren Katarina Wennstam

Katarina Wennstam är en författare som berör läsaren.

Hon har hittills skrivit fem böcker; Dödergök, Smuts, Flickan och skulden, En riktig våldtäktsman och Svikaren.

Böckerna är gripande och baseras på händelser som utspelar sig i dagens samhälle.

Jag har läst alla hennes böcker, de griper tag i läsaren på ett nästan kusligt sätt, berättelserna kryper under huden och berör. Efter att ha läst den senaste boken ”Svikaren” som handlar om ett hat brott väntar jag redan på nästa bok.

Katarina Wennstam har en hemsida (http://www.katarinawennstam.se/index.php?id=5) där beskriver hon sina böcker och man kan läsa utdrag från de olika böckerna hon skrivit.

flickan_och__bokbild När jag läste första boken ”Flickan och skulden” kände jag en oerhörd rädsla över hur vi behandlar tjejer/kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt. I boken beskriver Wennstam hur rättsystemet behandlar våldtäktsoffren, det är verkligen ingen rolig läsning. Boken kom ut 2002 och nominerades till Augustpriset för bästa fackbok, samt belönades med Sveriges Advokatsamfunds journalistpris och Vilhelm Moberg-stipendiet.

en_riktig_valdtaktsmUppföljaren blev ”En riktig våldtäktsman” och precis som titeln är fokus i denna bok gärningsmannen. Mycket intressant läsning men ändå gjorde boken mig äcklad! Dessa män som med våld utnyttjat flickor/kvinnor har jag ingen förståelse för över huvet taget. Det kan aldrig finnas förmildrade omständigheter när det gäller våldtäkt. Inderviden måste ta ansvar för sina handlingar, det skall aldrig vara acceptabelt att lägga över det på offret.

”Smuts” är en spänningsroman med inriktning familj, män, kvinnor, våld och samhällesmuts_bokbild. Jag upplever att boken är samhälle kritisk och frågan är väll om det är detta samhälle vi vill ha?

doder_gok_nyDödergök är en fristående fortsättning på Smuts och den fortsätter på samma tema om hur mannen sätter sig över samhällets regler. Att vara överhuvud för familjen kan ha många sidor och just denna version är inget jag föredrar.

I senaste boken ”Svikaren” tar Wennstam upp tabun om att vara homosexuell inom news_27idrottens värld. Eftersom jag inte är någon idrottsintresserad person får jag genom denna bok inblick i en helt ny värld.

Rädslan för nya saker gör att människan gör saker som i normala fall skulle vara otänkbara.

Katarina Wennstam skriver oerhört bra och man får som läsare inblick i olika världar. Världar som man kanske inte vill se in i!

Jag kan varmt rekommendera hennes böcker!

 

 

Publicerad av brogrenstankar

En aktiv kvinna i sina bästa år. Har många tankar om livet tillvaron och möjligheterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: